Beograd: „Da i Re, telo kao instrument“

Loading Map....

Datum/Vreme
Date(s) - 23/12/2017
9:00 pm - 10:00 pm

Lokacija
Kulturni centar Rex

Kategorije


Za rezervaciju karata obratite se na 060/5139659 (Marija).
 
Alice in WonderBand je životni projekat dvoje umetnika, svojevrsna umetnička laboratorija koja traje već 20 godina. Od 1998. godine oni žive na obodu Nacionalnog parka Fruška gora i stvaraju umetnost u skladu sa prirodom. Alice in WonderBand je od osnivanja iz muzičke grupe prerasla u multimedijalnu, koja je, sem koncerata, realizovala i pozorišne predstave, izložbe, performanse, modne revije. U svom izrazu umetnici kombinuju pozorišni jezik sa fizičkim teatrom, plesom, cirkusom.
 
Muziku izvode Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, a režirala je Visnja Obradovic. Kostim je dizajnirala Nataša Jovičić (LUTKART), a za frizuru je zadužen Budislav Vlajkov iz Beastic studija.
 
Predstava je imala premijeru na Festival uličnih svirača, a igrana je na Beogradskom letnjem festivalu, festivalu Dev9t, FEP Festival ekološkog pozorišta, festivalu Piano City Novi Sad, festivalu „Nedelja stranih kultura“ u Parizu i na scenama širom Srbije. Deo muzičkih numera imali ste priliku pogledate u takmičenju“ Ja imam talenat“, sezona 2016/2017.
 
„Predstava o nizu beskrajnih mogućnosti za kreativnost i razvijanje kreativnosti korišćenjem sopstvenog tela, osetljivosti i dosetljivosti. Lepota i lakoća scenskog značenja i zvučanja, dostupna uvek i na svakom mestu…“ Vladislava Vojnovic, dramaturškinja, spisateljica, scenaristkinja
 
„Atraktivna pesma i ples primitivnih naroda u urbanom kontekstu može biti, ne samo trenutno pobuđena iskra radoznalosti, već i zahtevna veština sa visokim umetničkim dometom… verujem da će njihova radost igre, posvećenost i umeće naći svoje ishodište u, danas retkoj, stilskoj autentičnosti koja ispunjava visoke elitističke i populističke kriterijume. Zabava, veština i umetnost.“
Vladimir Cvejic, glumac, reditelj, pozorišni pedagog
 
„Oni na licu mesta vade „pokretnu mapu“ i vode nas na put kroz mesta i vreme…“
Nela Antonovic, osnivač grupe Mimart, Beograd
 
Produkcija: Otvoreni Krug Novi Sad
Dizajn zvuka: Goran Vujicin, MrV production
 
#aliceinwonderband #telokaoinstrument #bodypercussion #koncert #predstava #daire #kcrex #beograd
Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument