Da i Re, telo kao instrument – Trema fest

Loading Map....

Datum/Vreme
Date(s) - 25/03/2018
7:00 pm - 8:00 pm

Lokacija
Blue Rock kafe

Kategorije


Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom body percussion, u kojoj je telo ritmički instrument. „Da i Re, telo kao instrument“ je i koncert i predstava i prikazuje muško-ženski odnos u svim njegovim nijansama: muškarac i žena kao predmeti međusobne pažnje, partneri u igri, druženju, kao brat i sestra ili partneri u ljubavnom odnosu.

Alice in WonderBand je životni projekat dvoje umetnika, Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, svojevrsna umetnička laboratorija koja traje od 1998. godine. Žive na obodu Nacionalnog parka Fruška Gora i stvaraju umetnost u skladu sa prirodom. Ovo dvoje izvođača su partneri već 21 godinu, na sceni, kao i u životu, što donosi novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu u predstavi.

U svom izrazu umetnici kombinuju pozorišni jezik sa fizičkim teatrom, plesom, cirkusom. Njihove nastupe režira glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Visnja Obradovic. Dizajner zvuka je Goran Vujicin. Kostime kreira LUTKART, a stajling Beastic studio iz Novog Sada.

„Predstava o nizu beskrajnih mogućnosti za kreativnost i razvijanje kreativnosti korišćenjem sopstvenog tela, osetljivosti i dosetljivosti. Lepota i lakoća scenskog značenja i zvučanja, dostupna uvek i na svakom mestu…“
Vladislava Vojnovic, dramaturškinja, spisateljica, scenaristkinja

„Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“
Peter Kees, Suddojče cajtung

Fotografija: Henriette Matovina

Događaj na Facebook-u

 

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument