Alice in WonderBand u februaru

Februar – mesec (mačije) muzike, i, sudeći po svim znacima, proleća – jer na Fruškoj gori cvetaju visibake. Dok se priroda predomišlja bi li se budila ili spavala još malo, polako snimamo novi muzički materijal, predstava „Kiss“ ovog meseca putuje u Hrvatsku u Samobor a „Rika Taka“ će se slušati u Novom Sadu i Požegi.

MUZIKA

Posle velikog interesovanja za nastup u Pozorištu mladih u okviru Dočeka, Alice in WonderBand će opet izvesti koncert „Rika Taka, novi balkanski ritam“ 28. februara u Novom Sadu u knjižari Zenit. Pre toga će sa balkanska telesna muzika oriti u Požegi 20. februara u Sportsko-kulturnom centru.

TEATAR

Predstava „Kiss“ igra na redovnom repertoaru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu 18. februara od 20.30 h. Karte za večernju predstavu su u prodaji. U toku dana organizujemo i igranje za decu za škole – ukoliko ste učitelj/ica ili nastavnik/ca i zainteresovani da dovedete decu u pozorište, javite se na telefon 062/1504391 (Ana Vrbaški).

Predstava „Kiss“ gostuje 22. februara u Samoboru na Festivalu Kay Boo Too, koji se po prvi put održava u centru za mlade Bunker. Ideja festivala je okupljanje mladih kreativaca koji će ujediniti svoje muzičke, plesne, akrobatske i ostale kreativne veštine i prirediti potpuno novo i jedinstveno iskustvo! Pored Alice in WonderBand, na festivalu nastupaju grupe Acid Carrots, OTO projekt, Superjunaci i Ogenj.

RADIONICE

Školica ritma „Detlići“ nastavlja sa radom u Novosadskom dečijem kulturnom centru i namenjena je deci od 7 do 14 godina. Svi zainteresovani se mogu javiti na telefon 063/8700581 (Marko Dinjaški).

Radionica „Telo kao instrument“ će se održati 20. februara od 17 do 18.30 h u Sportsko-kulturnom centru Požega. Svi su dobrodošli! Radionica će se takođe održati u Zagrebu 23. februara od 13 do 18 h, u Pogonu Jedinstvo, u organizaciji Centar za kazalište potlačenih POKAZ.

Telesna muzika razvija, prirodno, muzičke sposobnosti (osećaj za melodiju i ritam, poboljšanje reprodukcije muzičkih fraza), ali takođe razvija i psihofizičke i motoričke sposobnosti (koncentraciju, pažnju, osećaj za telo u prostoru – propriocepciju), jača komunikacione veštine i samopouzdanje. U toku radionice formira se zdrava, funkcionalna grupa i učestvuje u kreativnim igrama osmišljenim da podstiču stvaralaštvo, ali i komunikaciju. Jačanje pshofizičkih sposobnosti se postiže izvođenjem više vrsta različitih zadataka u isto vreme (pevanje, govor, ritmički modeli, kretanje u prostoru, komunikacija sa ostalim učesnicima radionice).

Podeli
Objavljeno u Muzika, Teatar, Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .