Alice in WonderBand u julu

Za Alice in WonderBand vrelo leto donosi radost putovanja! U julu ćemo nastupati i održati radionicu u Hrvatskoj i u Makedoniji, a po povratku ćemo se družiti sa mladim umetnicima iz Srbije i Švajcarske na razmeni umetnika ConneXt.

U Skoplju ćemo raditi sa mladim umetnicima na festivalu pantomime i fizičkog teatra Panfiz, koji će pohađati celodnevnu radionicu Telo kao instrument u dva navrata, pre i posle podne, u trajanju od šest sati. Sem što ćemo ih upoznati sa telesnom muzikom, naučićemo ih kako da je upotrebe kao sredstvo izražavanja u pozorištu.

U Hrvatskoj nas očekuje nastup i radionica na Džep festivalu Oz teatra u Brseču kraj Opatije. Na ovom festivalu se okuplja lokalna publika svih uzrasta, pa ćemo imati zadovoljstvo da se družimo sa nekoliko generacija, a zatim da im odigramo predstavu Kiss. Dan pre nastupamo u Hotelu Kaštel u Crikvenici u organizaciji Centra za kulturu Crikvenica.

Takođe ćemo imati priliku da učestvujemo u onlajn programu podrške mladim roditeljima koji organizuje biblioteka „Filip Višnjić“ u Bijeljini. Evo šta je opis naše onlajn radionice – savetovališta: Dete mora da nauči “jezik” umetnosti i kulture da bi ga moglo “govoriti”, ukoliko želimo da odraste u mlado biće koje je prijemčivo za umetničke i kulturne sadržaje, a zatim u odraslu osobu koja ceni kulturu i oseća da je ona deo njenog nasleđa i pogleda na svet. Hvala puno Jeleni Kalajdžija na pozivu!

Na razmeni mladih umetnika iz Srbije i Švajcarske koju organizuje Kreativna mreža Panonnika imali smo već zadovoljstvo da učestvujemo 2019. godine. I ove godine ćemo održati nekoliko radionica u toku šest dana, a Ana će voditi nekoliko jutarnjih sesija zagrevanja i razgibavanja.

22. jula nas očekuje nastup na otvaranju Vojvođanske rvačke akademije

Podsetimo se da smo U JUNU održali nekoliko radionica za decu Detlići i uživo i odigrali predstavu Kiss u okviru programa Zmajevih dečjih igara. Početkom meseca smo se družili sa vaspitačicama na Novom Beogradu na stručnom skupu Brojalice i telesna muzika kao srdstvo rada u razvoju govora predškolskog deteta, a novi seminari nas očekuju na jesen. Nastupali smo na proslavi desetogodišnjice postojanja ekološkog vrtića Stonogica u Sremskoj Mitrovici. Krajem juna smo održali koncert balkanske muzike Rika Taka u Centru za kulturu Grocka. A svake subote vas je u 10 h dočekala nova onlajn radionica Detlići na našem Jutjub kanalu!

Foto: Aleksandar Miškov

 

U AVGUSTU nas očekuje koncert na Karusel festivalu u Čačku, predstava Kiss u okviru programa Kulturnog centra u Šapcu. Opet malo putujemo po regionu, pa ćemo odigrati predstavu za decu Cvrčak i Mrav na rođendanu u Kolašinu.

Pogledajte Anino gostovanje u magazinu Srbija na vezi na 22. minutu emisije.

Podeli
Objavljeno u Muzika, Teatar, Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .