Alice in WonderBand u julu

Leto je vrelo, nebo je jasno, ali je vreme čudno. Toliko planova je propalo ove godine, i vama kao i nama, i toliko puta smo se okrenuli za 360 stepeni, da polako postajemo vrteška, svakodnevno ponavljajući obrtanje oko svoje ose u čudu od situacija u kojima živimo. Podelićemo sa vama naše planove, ali se niko od nas neće začuditi ukoliko se oni opet promene, odlože, modifikuju, otkažu. Želimo da ostanemo u kontaktu, da znate da smo tu i da neumorno radimo i stvaramo, jer je to ono što znamo najbolje.

Ceo jun mesec je obeležio novi projekat, saradnja sa redakcijom za decu Radio Televizije Vojvodina. „Stonogica brojalica“ će biti kratki muzički video spotovi. Saradnja je počela pozivom urednice Eve Bokan da uglazbimo tekstove pesama koje su napisala deca iz vrtića „Stonogica“ u Sremskoj Mitrovici, uz malu pomoć vaspitačica. Dali smo se na posao: Ana je komponovala, a Marko napravio aranžman za telesne perkusije. Zatim je Višnja (Obradović) došla sa štopericom i idejama za koreografiju i izrežirala ove kratke forme. Nakon toga smo snimili muziku u Radio Novom Sadu: sem pevanja i telesnih perkusija, Ana je odsvirala pratnju na klaviru. Nakon toga smo u studiju TV Vojvodine, u saradnji sa grafičkim timom (Robert Kliban i Nemanja Radovanović), snimili koreografije na zelenom ekranu. Krajnje uobličavanje čeka grafički tim, koji će stvoriti animacije od dečijih crteža i uklopiti ih sa koreografijama. Jedva čekamo rezultat, koji ćete gledati sa početkom jesenje programske šeme na TV Vojvodina.

RADIONICE

Od jeseni 2019. godine planiramo prvi festival telesnih perkusionista na Balkanu, New Balkan Rhythm. Jasno vam je koliko planova smo promenili samo u poslednjih nekoliko meseci (verujte nam na reč, i puno puta pre toga). Iako smo projekat prijavili na četiri konkursa u Srbiji, dobili smo sredstva samo od Ministarstva kulture za put i smeštaj Bena Šica, osnivača Body Rhythm festivala u Hamburgu – i to smo vratili. I sada se opet nalazimo na početku, pa se okrećemo onima koji su tu za nas, kao što smo i mi tu za njih: zajednici. Počinjemo sa serijom radionica za odrasle na engleskom jeziku u istom formatu kao i za dečije radionice: na Jutjub kanalu.

Nadamo se vašoj podršci: znači nam svaki lajk, klik, pregled, deljenje, preporuka, praćenje kanala. I nadamo se da ćete nas podržati i materijalno. Jer je vas briga za nas i naš rad. Na našoj Patreon stranici nas možete podržati mesečnim iznosom, a svaki od paketa nosi mesečno iznenađenje za vas.

Uskoro novi „Detlići“ na našem Jutjub kanalu. Radionice su dobile i sadržaj, pa možete premotati na onaj deo koji vam je potreban da još jednom pogledate. Neke od novih radionica će uključivati i igre u sedećem položaju, jer se nadamo da ćete ovog leta negde otputovati, a uz to se možete i zabavljati i napraviti sjajnu atmosferu u kolima.

POZORIŠTE

Što se stvaralaštva za decu tiče, nadamo se premijeri naše nove predstave za decu „Crvčak i Mrav na rođendanu“ krajem avgusta na Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade. Premijera je trebalo da se desi ovog proleća u Gradskom pozorištu u Bečeju, ali svi znamo zašto je otkazana.

U junu smo, prvi put nakon februara, nastupali u Aleksincu na ALEF-u sa predstavom „Kiss“. Ovo je bilo 98. izvođenje predstave! Sledeći nastup je trebalo da bude u Šapcu na letnjoj sceni Kulturnog centra  no opet je otkazano, kao i nastupi koje je trebalo da imamo u Pančevu, Požarevcu, Somboru, Novom Sadu.

Predstava „Kiss“ je pozvana da bude deo glavnog programa Haj festa, internacionalnog festivala izvođačkih umetnosti u Jermeniji, ali je festival odgođen za 2021. godinu. Ostali smo sa ovim video snimkom preko kojeg tražimo sponzore, pa da vam makar njega pokažemo.

Ana je učestvovala u razgovoru o načinima na koje živimo (i preživljavamo) u ova neizvesna vremena u okviru razgovora Svetske organizacije pantomimičara. Snimak razgovora na engleskom možete pratiti ovde. Nakon toga je moderirala razgovor o ženskom stvaralaštvu u pozorištu i (ne)jednakosti polova u umetnosti, što možete ispratiti ovde.

MUZIKA

Započeli smo seriju muzičkih obrada sa pesmom „Džoni“ od Edit Pjaf, nastavili sa „Kosom“ (Blackbird) od Bitlsa, a poslednja u nizu je Josipa Lisac, žena fantastične energije i jedinstvene interpretativne moći, čiju pesmu „Plačem“ smo izveli u poslednjoj obradi. Pišite nam šta bi želeli da sledeće obradimo!

TREBA NAM VAŠA POMOĆ

Svesni da je postalo preveliko opterećenje da osmišljavamo i vežbamo više paralelnih programa („Detliće“, nove i stare pesme za koncert, rad na pesmama za „Stonogicu“, obrade poznatih pesama koje objavljujemo na Jutjubu, održavanje predstave „Kiss“, nove radionice za odrasle na engleskom jeziku, koje ćemo uskooro objavljlivati na Jutjub kanalu) posegnuli smo za pomoći. Tražimo pre svega menadžera, a zatim i organizatora, PR, agenta – tim ljudi koji je spreman da se bavi svim onim čime smo se bavili sami do sada. Posebno bi nam značilo da se proširimo na strano tržište, jer ćete nas, paradoksalno, tako mnogo više viđati i u Srbiji i regionu.

Otvorili smo Patreon stranicu, na kojoj možete da doprinesete našem radu finansijski, tako što ćete nas podržavati nekim mesečnim iznosom. Pripremili smo vam tri različita paketa, od kojih svaki podrazumeva drugi iznos i drugu mesečnu nagradu koju možemo da vam pružimo. Vremena su teška, ali nama ne treba puno. I nikada nismo bili bliži, bar na mreži.

Become a Patron!

Ne zaboravite da zapratite naš Jutjub kanal www.youtube.com/vilovka i na taj način nam pomognete da stignemo do 1000 pratilaca! Hvala vam puno na vašoj podršci, jer smo tu jedni za druge.

Podeli
Objavljeno u Muzika, Teatar, Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .