Alice in WonderBand u junu

Alice in WonderBand u junu… stiže leto i stiže ovaj novi, čudan, oblik slobode, kada smemo da se viđamo i da radimo, jer smo na otvorenom prostoru. Divota! Smeše nam se različiti događaji, pa vas pozivamo da nam se pridružite na onima koji su otvoreni za publiku, ili da nas zovete da radimo nešto zajedno, ako imate ideju. Mi smo otvoreni za sve predloge!

Radujemo se 3. junu, jer smo pozvani na pravo malo slavlje, Lutkarski festival koji realizuje predškolska ustanova Dečija radost u Irigu. Ovaj put ćemo se družiti sa vaspitačima i pedagozima, a naša radionica će se baviti telesnom muzikom kao pozorišnim jezikom. Podelićemo deo iskustva koje smo stekli u toku rada na predstavi za decu Cvrčak i Mrav na rođendanu i podučićemo ih osnovama telesne muzike, sa  nadom da ćemo sledeće godine videti dečije lutkarske predstave u kojima se trupka i peva.

Prvi stručni skup Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju govora predškolskog deteta koji ćemo realizovati uživo desiće se 5. juna u vrtiću Srna na Novom Beogradu. Konačno ne predajemo ekranu, već pevamo zajedno, u krugu!

Očekuju nas radionice telesne muzike za decu i za odrasle u Dobrom drvetu na Banovom brdu u Beogradu. Ovo je novootvoreni kulturni centar, čiji prostor deluje kao da ste zalutali na Frušku goru, a nalazi se na 15 minuta od centra Beograda. Livada, zimzeleno i zeleno rastinjne i cveće, spektakularni izlasci i zalasci sunca i kuća sa nekoliko vrlo funkcionalnih prostora u kojima su oslikane stolice, akvarijum, breze, (preparirani) gavran i dve kuce – Mila i Sila – je naše novo omiljeno mesto u Beogradu. U ovom prostoru će se desiti i promocija knjige Sto lica stolica Jasminke Petrović na kojoj ćemo radosno učestvovati. Pratite Dobro drvo i pratite nas – javljamo kada!

Jutros smo dobili poziv da 15. juna održimo radionicu za decu koja pohađaju srpsku osnovnu školu u mestu Orošhaza u Mađarskoj. Još se nastavnica koja nas zove raduje sa nevericom da prihvatamo! Naravno da prihvatamo i da se radujemo sa njom – raditi uživo sa decom, toga smo se uželeli. Raditi uživo!

Zato, a i zato što su nam dragi saradnici i što smo srećni što nas je spojio divan projekat Stonogica brojalica, 18. juna nastupamo na završnoj priredbi Ekološke predškolske ustanove Stonogica u Sremskoj Mitrovici u Visokoj školi za vaspitače. Vidimo se tamo?

Ako se pitate zbog čega bi telesna muzika mogla biti korisna za decu, pročitajte iskustva pedagoga koji je koriste u radu sa decom.

Nakon više od godinu dana 25. jun u 20 h konačno ćemo nastupiti na koncertu u okviru letnje manifestacije Muzička bašta Centra za kulturu Grocka.

Vidimo se i na Zmajevim dečijim igrama krajem meseca u saletli u Dunavskom parku.

Nastupali smo u Šarenici, pogledajte nastup na 40-tom minutu video snimka, a posebno Šarenčevu najavu, koja nas je oborila sa nogu.

Svake subote u 10 h vas očekuju nove radionice Detlići na našem Jutjub kanalu. Prošle nedelje je to bio Bahov menuet koji nije Bahov, ove ćemo se opraštati od vaspitača, a sledeće ćemo ženiti medveda. Pridružite nam se!

U julu nas očekuje radionica na Panfis festivalu u Skoplju i onlajn radionica u saradnji sa sekcijom za promociju čitanja i istraživanja u svim životnim dobima Kreativna konzumacija kulture Narodne biblioteke Filip Višnjić iz Bijeljine. U planu je i Muzička detoksikacija, program za žene koje će voditi Ana Kovačić (pevanje) i Ana Vrbaški (joga i vežbe disanja) u Sremskim Karlovcima u Ekološkom centru Radulovački.

Ukoliko želite da učestvujete u nekom od programa ili imate ideju na koji način bi mogli da sarađujemo,  slobodno nas kontaktirajte! I videli se što pre uskoro – uživo!

 

Podeli
Objavljeno u Muzika, Teatar, Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .