Alice in WonderBand u maju

Za grupu Alice in WonderBand, maj je uzbudljiv i prepun događaja!

Od 7. do 14. maja snimaćemo emisiju nemačke televizije ARTE Zu Tisch am… posvećenu Novom Sadu, Evropskoj prestonici kulture 2022. godine, i Vojvodini, našoj umetnosti i kulturi – i kulinarskom umeću!

Pripremaćemo različite tradicionalne specijalitete sa obrtom – vegetarijansku sarmu, kuglof sa bananom i šargarepom, paštete od pečuraka, domaće pogače od integralnog brašna i različitih semenki, a sve te kulinarske specijalitete začinićemo vežbama, kupanjem, duborezom i, naravno – umetnošću!

Pročitajte šta o nama pišu drugi: internet portal za decu Kerefeke

12. maja ćemo igrati predstavu Kiss u Srpskom narodnom pozorištu na sceni Pera Dobrinović. Događaj će snimati ekipa ARTE televizije, a mi vas pozivamo da nam se pridružite i da budete deo ove emisije!

Snimanje ovog programa i događaji koji će biti snimani (koncert u Novom Sadu i predstava u Srpskom narodnom pozorištu) nisu ni na koji način pomognuti ili podržani od Fondacije Novi Sad 2021.

Emisija će moći da se prati od jeseni 2021. godine na programu TV ARTE.

Emisija Balkanske metropole (2017. godine), u okviru koje je i ovaj prilog o radionicama Telo kao instument


Svake subote u 10 h očekuju vas nove radionice Detlići na našem Jutjub kanalu. Podržite nas na Patreonu 🙂

Onlajn radionica U ritmu tropskog voća je namenjena svim uzrastima. Prijave do 1. juna preko sledećeg linka: https://forms.gle/SHp9QA3wdwSCU7uT7. Radionicu organizujemo u saradnji sa Ekološkim centrom Radulovački 4. juna.

18. maja u okviru M3 (Maj mesec matematike) Centar za promociju nauke organizuje matematičku šetnju Ritam matematike po Kalemegdanu, a mi ćemo biti vaši vodiči.

Poslušajte emisiju Radio Elementi E 15 o ovoj radionici.

Majske igre u Bečeju bi trebalo da se održe od 17. do 21. maja, a naša nova predstava za decu Cvrčak i Mrav na rođendanu će biti deo revijalnog programa na zatvaranju festivala. Predstava je produkcija Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, Bačka Palanka, i Pozorišta Bečej.

Jedva čekamo fantastični Body Rhythm festival, koji će se ove godine desiti onlajn 21. i 22. maja. Prijave su još uvek otvorene!

29. maja nas očekuje vebinar Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju govora predškolskog deteta na kojem ćemo naučiti osnove inovativne tehnike telesnih perkusija i telesne muzike i prikazati primer dobre prakse: saradnju PU „Stonogica“ sa RTV Vojvodina i realizaciju muzičkog serijala „Stonogica brojalica“.

Sem vaspitačima i stručnim saradnicima u predškolskom radu, preporučujemo ovaj vebinar i učiteljicama i učiteljima, kao i nastavnicima, koji imaju obrazovnu praksu sa decom nižih razreda osnovne škole.

Iskustva učesnika

Hvala vam puno na ovom fantastičnom vebinaru. Nakon puno, puno godina rada u mješovitoj vrtićkoj skupini s pojačanim glazbenim sadržajima konačno nešto na razumljivom jeziku jasno i konkretno. Ovo je i potvrda da je ono što radim tolike godine na dobrom putu i korisno za djecu!
Odgojiteljica iz Zagreba, mešovita uzrasna grupa od 3 do 7 godina

Seminar je bio odličan, pun praktičnih i korisnih informacija, zabavan i otvoren. Hvala vam još jednom na vašem trudu i entuzijazmu kojeg širite među odgajateljima. Treba nam svima više takvih seminara i skupova. Veselim se da ćemo još takvih zajedničkih susreta ponoviti.
Glazbeni pedagog, profesorica na Učiteljskom fakultetu u Rijeci

Hvala! Jedan od seminara koji se pamte. Napunili ste nas pozitivnom energijom koju ćemo još dugo crpiti.
Učiteljica iz Herceg Novog


___

Fotografija: Aleksandar Vukićević, predstava Kis, Srpsko narodno pozorište, Novi Sad

Podeli
Objavljeno u Muzika, Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .