AWb na FEP-u u Bačkoj Palanci 2017. godine

Ovogodišnje gostovanje na FEP-u je bilo intenzivno, ali pravo uživanje: održali smo dve radionice, „Telo kao instrument“, za decu od 7 do 13 godina i „Joga za decu“, za isti uzrast, i odigrali „Da i Re, telo kao instrument“.

Predstava je izazvala veliku pažnju: sala „Eko scene“ je bila dupke puna, a u publici su bili gledaoci „od 3 do 103 godine“, kako je i najavljivano u programu festivala. I najmlađi gledaoci su nas pratili i pogledali predstavu do kraja. Nikola Milaković, mlada nada Bačke Palanke, je gostovao kao „beat box“ mašina. Aplauz kojim je publika zaokružila predstavu je bio gromoglasan, oduševljenje se osećalo u vazduhu. Bili smo u takmičarskoj selekciji, no, nažalost, nijednu nagradu nismo osvojili.

Radionice su takođe bile vrlo posećene: na jogi za decu je bilo dvadesetak devojčica i dečaka, koji su se razgibavali, plesali, uzemljivali i opuštali sa Anom i Danijelom. Na body percussion radionici smo, između ostalog, učili i pesmu iz serije „Uprirodise“.

Ove godine su nam se na FEP-u kao volonteri pridružili i Alisa i Vid, naša deca.

Program festivala je bio zanimljiv, ljudi su srdačni, volonteri predani, organizacija dobra. Bačka Palanka nema pozorište, ali ima FEP! I to je razlog što se u nju svake godine vraćaju mladi ljudi, makar na nekoliko dana, da volontiraju, druže se i maštaju, i stvaraju kulturu na najneobičnijim mestima – na čardi pored Dunava ili u šumi bagrema. Dirljivo je što je deo volontera, kao i organizatora, u stvari bivša publika. FEP gradi Pačku Palanku već dvadeset i tri godine.

Ana Vrbaški

 

Podeli
Objavljeno u Teatar i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .