Koncert balkanske muzike

Koncert balkanske muzike

od
91 91 people viewed this event.

Koncert balkanske muzike Alice in WonderBand RikaTaka, novi balkanski ritam predstavlja tradicionalnu muziku iz Srbije i zemalja Balkana u novim aranžmanima, izvedenu kroz spoj telesnih perkusija i pevanja. Vidimo se na Trznfestu!

Doživite kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način!

Pesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Albanije, Turske, Mađarske kroz melodije, ritmove i tekstove, opisuju karakterističan svet i kulturu koju delimo. Živimo na trusnom području u stalnim previranjima i zato ovo nasleđe nije samo u zajedničkoj istoriji, već i u sličnom pogledu na svet i emocijama koje za njega vezujemo.

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti – spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je telo ritmički instrument, su se edukovali kod svetski poznatih telesnih perkusionista. Alice in WonderBand je životni projekat čije jezgro čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 24 godine partneri kako na sceni tako i u životu, što daje novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu na sceni.

Višnja Obradović – koreografkinja, je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 2011. godine. Edukovala se širom sveta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa i komedije del arte. Igra brojne uloge u svom matičnom pozorištu, radila režije scenskog pokreta za više predstava uz brojna priznanja i nagrade. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bila docent na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.

Additional Details

Slika događaja -

Da bi ste se registrovali za ovaj događaj molim posetite sledeći URL: http://trznfest.trzin.si →

 

Date And Time

2022-08-27 @ 20:00 to
2022-08-27 @ 21:00
 

Tipovi događaja

 
Watch video
 

Share With Friends