Da i Re, telo kao instrument

Loading Map....

Datum/Vreme
Date(s) - 04/08/2018
4:00 pm - 5:00 pm

Lokacija
Javorwood festival

Kategorije


Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom body percussion, u kojoj je telo ritmički instrument. „Da i Re, telo kao instrument“ je i koncert i predstava i prikazuje muško-ženski odnos u svim njegovim nijansama: muškarac i žena kao predmeti međusobne pažnje, partneri u igri, druženju, kao brat i sestra ili partneri u ljubavnom odnosu.
 
Alice in WonderBand je životni projekat dvoje umetnika, Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, svojevrsna umetnička laboratorija koja traje od 1998. godine. Žive na obodu Nacionalnog parka Fruška Gora i stvaraju umetnost u skladu sa prirodom. Ovo dvoje izvođača su partneri već 21 godinu, na sceni, kao i u životu, što donosi novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu u predstavi.
 
U svom izrazu umetnici kombinuju pozorišni jezik sa fizičkim teatrom, plesom, cirkusom. Njihove nastupe režira glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Visnja Obradovic. Dizajner zvuka je Goran Vujičin. Kostime kreira LUTKART, a stajling Beastic studio iz Novog Sada.
 
Predstava je nagrađena na Trema festu u Rumi i VIII Internacionalnom festivalu alternativnog teatara Gest u Sečnju.
 
„Predstava o nizu beskrajnih mogućnosti za kreativnost i razvijanje kreativnosti korišćenjem sopstvenog tela, osetljivosti i dosetljivosti. Lepota i lakoća scenskog značenja i zvučanja, dostupna uvek i na svakom mestu…“
Vladislava Vojnovic, dramaturškinja, spisateljica, scenaristkinja
 
„Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“
Peter Kees, Zidojče cajtung
 
Fotografija: Željko Sinobad
———————
 
Alice in WonderBand is a dancing orchestra. It uses human voice and the body percussion technique, where the body resembles a rhythmical instrument. They perform international pop and rock, as Serbian folk and author songs in their own musical arrangements.
 
The play was directed by Višnja Obradović, and the performers are Ana Vrbaški and Marko Dinjaški.
 
Alice in WonderBand is a lifetime project of these two artists, a sort of an art lab that exists for 20 years so far. Since 1998, they were living on the edge of the National park Fruška gora and creating art in harmony with nature. Since its foundation, Alice in WonderBand has grown from a musical group to a multimedial one, which, apart from concerts, has completed theater plays, expositions, performances and fashion shows. Their expression style combines theater, physical theater, dance, circus.
 
The premiere of the play was at Street players´ festival in Novi Sad, Serbia in september of 2016, and since then they performed it in France, Germany and many stages and festivals in Serbia.
Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument