Pod krošnjama na Štrandu: Telo kao instrument

Map Unavailable

Datum/Vreme
Date(s) - 20/07/2019
11:30 am - 1:00 pm

Lokacija
Beočin

Kategorije


Ukoliko vreme dozvoli, radionica će se održati na lokalitetu Rim blizu Beočina! Pratite objave oganizatora na ovom linku. Evo kako stići do lokaliteta Rim.

Jednim skokom se nađite u svetu gde sve zvuči, peva i vibrira ritmom! Za izvođenje muzike je potrebna veština, mašta i ljubav, ali ne i neki drugi instrumenti sem prstiju, šaka, tabana i glasova. „Telo kao instrument “ je radionica na kojoj ćemo naučiti da najjednostavnijim sredstvima stvaramo – muziku!

Radionica „Telo kao instrument“ je namenjena deci koja će se, kroz igru i druženje, upoznati sa osnovama tehnike telesnih perkusija: istovremeno će svirati po telu i govoriti ili pevati, sa kretanjem.

U pitanju je tehnika poznata u svetu kao #bodypercussion ili #bodymusic, pokret u savremenoj izvođačkoj umetnosti u kom se muzičari i pozorišni izvođači samo uz pomoć tela i glasa izražavaju.

Radionicu vode Ana Vrbaški (pevačica, pozorišni izvođač, kompozitor) i Marko Dinjaški (bubnjar, perkusionista, pozorišni izvođač), članovi udruženja građana Otvoreni Krug Novi Sad, poznatiji kao Alice in WonderBand, a organizuje „Heror Media Pont“ u okviru manifestacije „Pod krošnjama na Štrandu“.

 

#strand #radionica #telesneperkusije #telokaoinstrument #herormediapont #aliceinwonderband #pevanje #radionicazadecu
Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument