Odgođeno: Prezentacija školice ritma „Detlići“ u Gradskoj biblioteci Novi Sad

Map Unavailable

Datum/Vreme
Date(s) - 20/03/2020
6:00 pm - 7:30 pm

Lokacija
Gradska biblioteka

Kategorije


Prezentacija školice ritma „Detlići“ će se održati u prostorijama dečijeg odeljenja Gradske biblioteke u Novom Sadu. Školica se održava u Novosadskom dečijem kulturnom centru i namenjena je deci od 7 do 14 godina. Na prezentaciji ćemo razgovarati o telesnoj muzici i koje su dobrobiti učenja ove tehnike u toku odrastanja. Pozivamo decu da povedu svoje roditelje i da zajedno pravimo muziku!

Tehnika telesnih perkusija (body percussion) je umeće korišćenja svoga tela kao udaračkog instrumenta: učenje različitih vrsta tapšanja, puckanja prstima, lupkanja po različitim delovima tela, udarci nogama o pod, i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima… Sem ove, bavimo se tehnikama disanja i pevanja, jer je glas još jedan instrument koji stalno nosimo sa sobom i uvek ga možemo upotrebiti. Pevanje i telesne perkusije zajedno čine telesnu muziku.

Telesna muzika razvija, prirodno, muzičke sposobnosti (osećaj za melodiju i ritam, poboljšanje reprodukcije muzičkih fraza), ali takođe razvija i psihofizičke i motoričke sposobnosti (koncentraciju, pažnju, osećaj za telo u prostoru – propriocepciju), jača komunikacione veštine i samopouzdanje. U toku radionice formira se zdrava, funkcionalna grupa i učestvuje u kreativnim igrama osmišljenim da podstiču stvaralaštvo, ali i komunikaciju.

Za sve informacije o školici ritma u Novosadskom dečijem kulturnom centru pozovite 063/8700 581 (Marko Dinjaški).

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument