Radionica ritma

Map Unavailable

Datum/Vreme
Date(s) - 19/12/2019
1:00 pm - 3:00 pm

Lokacija
Mađarski kulturni centar

Kategorije


Radionica ritma će se održati u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru u četvrtak 19. decembra 2019. godine sa početkom u 13 časova.

Polaznici Radionice ritma će biti u prilici da se upoznaju sa specifičnim pokretima, tehnikom telesnih perkusija (body percussion) koja utiče na jačanje  tela, reflekse, pažnju i brzinu reagovanja na različite zahteve iz naše okoline. Takođe, tehnika telesnih perkusija doprinosi razvoju svesnosti o našem telu, kontroli pokreta i jačanju mišića, kao i boljoj koordinaciji i balansu. Istraživanja u oblasti pshologije su pokazala da tehnika telesnih perkusija poboljšava koncentraciju, pamćenje i percepciju, a može da ima i terapeutska svojstva zbog toga što stimuliše i aktivira naš organizam kako na psihomotornom, tako i na kognitivnom nivou. Osim toga, orkestracija – stvaranje muzike u grupi, kao jedna od tehnika  telesne muzike (body music), doprinosi razvoju veština komunikacije i smanjenju anksioznosti u komunikaciji i posledično, jačanju samopouzdanja i samopoštovanja. Radionica traje dva sata.

Voditelji radionice su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, performeri i članovi umetničke skupine Alice in WonderBand.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe te otvara vrata novoizgrađenog Mađarskog kulturnog centra na Paliću, kulturne tačke koja spaja različite kulture, prostora u kom se razmenjuje ideje, te mesta u kome se pruža podrška regionalnim umetnicima i promovišu najrazličitiji trendovi u kulturi.

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument