Radionica „Telo kao instrument“

Map Unavailable

Datum/Vreme
Date(s) - 14/11/2020
12:00 pm - 1:30 pm

Lokacija
AKC Gnezdo

Kategorije


Svakoga dana koristimo svoje telo kao alat, ali, znamo li da ono može biti i muzički instrument?

Tehnika telesnih perkusija (body percussion) je umeće korišćenja svoga tela kao udaračkog instrumenta: učenje različitih vrsta tapšanja, puckanja prstima, lupkanja po različitim delovima tela, udarci nogama o pod, i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima… Kada ovim zvukovima dodamo i glas, dobijamo telesnu muziku (body music), izvođačku tehniku koja nam omogućava da se bavimo muzikom bilo gde i bilo kad.

Upoznavanje s ovom tehnikom nam otkriva različite mogućnosti, koje od svakodnevnog stvaraju nešto čudesno. Pokret, pesma, smeh i rad u grupi čine da rad na sebi postane zadovoljstvo. Na ovim radionicama ponovo osvajamo svoje telo i vraćamo se osećaju kada su onaj koji naređuje i onaj koji izvršava jedno, radosno biće, prisutno u sadašnjem trenutku.

Osim muzičkih igara i jednostavnih pesama – za koje nije potrebno da budete pevači, ili imate sluha – radimo različite zanimljive vežbe i igre, spajajući zabavu i učenje.

Marko Dinjaški i Ana Vrbaški (UG „Otvoreni krug Novi Sad“) su vodili radionice u Nemačkoj, Mađarskoj, Turskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Poznatiji su kao muzička i pozorišna trupa Alice in WonderBand.

Više o radionicama:
http://aliceinwonderband.com/radionice_telo_kao_instrument/

Učešće na radionici je besplatno.
U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, broj učesnika/ca je ograničen.

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument