Radionica „Telo kao instrument“

Loading Map....

Datum/Vreme
Date(s) - 14/12/2019
11:00 am - 1:00 pm

Lokacija
Eđšeg, kulturna stanica

Kategorije


Udruženje građana „Otvoreni krug Novi Sad“ organizuje besplatne radionice telesne muzike „Telo kao instrument“ u KS Eđšeg u Novom Sadu.

Da bi učestvovali u radionicama ne morate se prijaviti, ali nam se slobodno obratite na telefone 062/1504391 (Ana Vrbaški) i 063/8700581 (Marko Dinjaški).

Cilj radionica je upoznavanje mladih i odraslih sa tehnikom telesnih perkusija i telesne muzike i okupljanje zainteresovanih učesnika u zajednicu simpatizera i praktičara telesne muzike.

Telesne perkusije tj. korišćenje tela kao instrumenta je tehnika sviranja tapšanjem, puckanjem prstima, lupkanjem nogama o pod i svim različitim sredstvima kojima na ovaj način možemo da se izrazimo, uključujući i glas.

Sem očiglednih dobrobiti koje donosi sviranje muzičkog instrumenta (a koji ovde postaje naše telo), kao što su poboljšanje koncentracije, pamćenja, osećaja za ritam, razvoja kreativnosti, u pitanju je fizička aktivnost koja poboljšava koordinaciju pokreta i svest o položaju tela u prostoru (propriocepcija).

Na radionicama se sjajno zabavljamo! Pogledajte kako je bilo na festivalu Body Rhythm u Hamburgu ove godine, jer, tako je na radionicama telesne muzike, i dođite da zajedno stvaramo magiju.

U novembru ste mogli da čitate o ovom festivalu u „Danas“-u. Na našem sajtu možete pročitati ceo tekst reportaže.

Više o radionicama i tehnici telesnih perkusija (body percussion) možete pročitati na ovom linku.
O radionicama Ana Vrbaški je pričala u emisiji Dnevnik muzičke omladine – poslušajte od 30 minuta i 30 sekundi na ovom linku.

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument