Radionica „Telo kao instrument“

Map Unavailable

Datum/Vreme
Date(s) - 23/02/2020
1:00 pm - 6:00 pm

Lokacija
Pogon Jedinstvo

Kategorije


Udruženje građana „Otvoreni krug Novi Sad“ će održati radionicu telesne muzike u Pogonu Jedinstvo, u organizaciji Centar za kazalište potlačenih POKAZ.

Telesne perkusije tj. korišćenje tela kao instrumenta je tehnika sviranja tapšanjem, puckanjem prstima, lupkanjem nogama o pod i svim različitim sredstvima kojima na ovaj način možemo da se izrazimo, uključujući i glas.

Sem očiglednih dobrobiti koje donosi sviranje muzičkog instrumenta (a koji ovde postaje naše telo), kao što su poboljšanje koncentracije, pamćenja, osećaja za ritam, razvoja kreativnosti, u pitanju je fizička aktivnost koja poboljšava koordinaciju pokreta i svest o položaju tela u prostoru (propriocepcija).

Na radionici ćemo se razgibati, zagrejati glas, upoznati se sa tehnikom telesnih perkusija i naučiti pesmu koju ćemo izvesti podeljeni u grupe, tako da ćemo napraviti jedan mali orkestar telesne muzike. Igraćemo pozorišne i muzičke igre i, pre svega, dobro ćemo se zabaviti!
Svi su dobrodošli: i oni koje zanima pokret i oni koje zanima muzika, čak i oni kojima celog života tvrde da nemaju sluha ili osećaj za ritam.
Radionica traje 5 sati. Učesnicima preporučujemo da se obuku komotno, ponesu prostirku za jogu, flašicu vode i ručak.

Prijave na ckp.pokaz@gmail.com – broj mesta je ograničen. Preporučena donacija za radionicu je 100 kuna. Dobro došli!

Na radionicama se sjajno zabavljamo! Pogledajte kako je bilo na festivalu Body Rhythm u Hamburgu ove godine, jer, tako je na radionicama telesne muzike, i dođite da zajedno stvaramo magiju.

U novembru ste mogli da čitate o ovom festivalu u „Danas“-u. Na našem sajtu možete pročitati ceo tekst reportaže.

Više o radionicama i tehnici telesnih perkusija (body percussion) možete pročitati na ovom linku.
O radionicama Ana Vrbaški je pričala u emisiji Dnevnik muzičke omladine – poslušajte od 30 minuta i 30 sekundi na ovom linku.

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument