Radionica „Telo kao instrument“: Na lepom plavom Dunavu

Loading Map....

Datum/Vreme
Date(s) - 23/02/2018
7:00 pm - 8:30 pm

Lokacija
Hipokrat joga studio

Kategorije


U petak 23. 02. 2018. u 19 h u srdačnom prostoru ,,Joga Studio Hipokrat” uplovljavamo u svet pokreta i ritma – ,,Na lepom plavom Dunavu”. Sa radošću vas pozivamo na našu radionicu tehnike BODY PERCUSSION u kojoj istražujemo muziku sopstvenog tela i usklađujemo ga u jednu muzičko – ritmičku celinu sa celom grupom. Zaplovite sa nama u svet lakog pokreta, prirodnog ritma, dobre energije i širokog osmeha. Ova radionica predstavlja sjajnu priliku da istražite fleksibilnost svog tela i uma dopuštajući sebi jedno novo iskustvo koje će vas prodrmati od tabana do vrha glave. Samim tim, telo će osloboditi prostor za nalet radosti i vesele energije koje ćete poneti sa ovog druženja. Instrument imate, potrebno je samo da dođete.

Nakon radionice, predstavićemo vam naše jogijsko – ritmičko putovanje čija destinacija je selo Vučkovica. Tokom tri dana, od 16. do 18. marta, svakodnevno ćemo vežbati jogu i aktivno učestvovati na tematskim radionicama ,,body percussion”. Takođe, očekuje nas i meditativna šetnja kroz Borački krš. Više informacija delimo sa vama na licu mesta.

Radionicu vode Ana Vrbaški i Marko Dinjaški.
Organizacijska podrška: Filip Popadić.

Ulaz na radionicu je slobodan. Potrebno je da se prijavite.
Informacije i prijavljivanje na earthofyogis@gmail.com ili porukom na broj telefona 065 333 23 85 (Filip).
U prijavi je potrebno da piše vaše ime i prezime, naziv radionice za koju se prijavljujete i vaš kontakt e-mail.
Ukoliko želite da vas dva dana pred događaj podsetimo putem SMS-a, možete nam ostaviti i vaš broj telefona.

Body percussion tehnika je umeće korišćenje svoga tela kao udaračkog instrumenta: učenje različitih vrsta tapšanja, puckanja prstima, lupkanja po različitim delovima tela, udarci nogama o pod, i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima… Sem ove, bavimo se tehnikama disanja i pevanja, jer je glas još jedan instrument koji stalno nosimo sa sobom i uvek ga možemo upotrebiti.

Radionice su koncipirane tako da predznanje nije potrebno. Svako ima neki osećaj za ritam i muziku, svakog od nas ritam neprestano prati: otkucaji srca, disanje, koraci. Svaki govor, glas i naglasak ima svoju ritmiku i melodiju. Stoga učimo ono što nam je već poznato, ili se vraćamo tome. Polaznici dobijaju zadatke prema svojim sposobnostima, a na taj način jačaju svoje veštine i mogu da savlađuju komplikovanije zadatke. Pošto učimo da nas greške ne izbacuju iz toka u kojem svi zajedno, u radionici, učestvujemo, samim tim i prevladavamo kruti način mišljenja da ,,nemam sluha”, ,,nemam osećaj za ritam”, ,,ja to ne mogu” i učimo da i u svakodnevnom životu primenjujemo drugačiji pogled na svet.

Radionica kao koncept je svet u malom, koji ima svoja pravila: svi su jednaki i funkcionišu po principima zdrave grupe, a atmosfera u kojoj se radi je sigurna i pogodna za rast i razvoj. Polaznici se opuste i potpuno zaborave na svakodnevne brige i probleme. Deo vežbi koje radimo su i pozorišne vežbe disocijacije pažnje, pa treba u isto vreme da pratimo dva i više tokova dešavanja, dok se krećemo i govorimo ili pevamo, što je, kada se akumulira više zadataka, prilično stresno. Dok savlađujemo zadatke, smejemo se od srca i opuštamo u sigurnom, radioničarskom, okruženju, i na taj način stresa oslobađamo. Tako učimo način na koji da se nosimo sa stresom u običnom životu, u kojem obično imamo i manje vremena i razumevanja. Muzičke sposobnosti, svakako, razvijamo, a pri tom se i krećemo, razgibavamo, izvodimo različite pokrete u isto vreme, pa tako radimo na koordinaciji pokreta i poboljšanju opšteg fizičkog stanja.

Događaj na Facebook-u

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument