U ritmu tropskog voća – telesna muzika

Map Unavailable

Datum/Vreme
Date(s) - 04/06/2021
6:00 pm - 7:30 pm

Kategorije


Telesna muzika je zabavna i korisna disciplina! Onlajn radionica telesne muzike U ritmu tropskog voća poziva vas da isplešete i ispevate poslednje ostatke zime iz sebe i da prizovete leto!

Radionica je namenjena svim uzrastima, a posebno zanimljivo će biti ukoliko se organizujete sa ukućanima i pridružite nam se grupno.

Prijave i uplate do 1. juna. Cena radionice je 1000 dinara tj. 10 EUR (za inostranstvo) po osobi, a za svakog sledećeg iz porodice 500 dinara (5 EUR).

Formular za prijave:
https://forms.gle/SHp9QA3wdwSCU7uT7

Na radionici ćemo se razgibati, pokrenuti, obratiti pažnju na disanje, upevati, naučiti osnove tehnike telesnih perkusija i zabaviti, pa nećemo ni primetiti da smo nešto i naučili. Jedna od pesama koju ćemo obraditi je Voćni kanon.

Tehnika telesnih perkusija (eng. body percussion) je umeće korišćenja svoga tela kao udaračkog instrumenta: učenje različitih vrsta tapšanja, puckanja prstima, lupkanja po različitim delovima tela, udarcima nogama o pod, i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima itd. Zajedno, pevanje i telesne perkusije čine telesnu muziku (eng. body music), koja ima veliko uporište u tradicionalnoj muzici Afrike, Severne Amerike, Evrope i Azije, ali je i savremen umetnički izraz.

Telesna muzika razvija muzičke sposobnosti (osećaj za melodiju i ritam, poboljšanje reprodukcije muzičkih fraza), ali i motoričke i psiho-fizičke sposobnosti (pamćenje, koncentraciju, pažnju, osećaj za telo u prostoru – propriocepciju), jača komunikacione i društvene veštine i samopouzdanje. Jačanje psiho-fizičkih sposobnosti se postiže izvođenjem više vrsta različitih zadataka u isto vreme (pevanje, govor, ritmički modeli, kretanje u prostoru, komunikacija sa ostalim učesnicima radionice).

Foto: Alisa Dinjaški

#telesneperkusije #telesnamuzika #pevanje #disanje #vebinar #onlajn #radionica #seminar #učenje #zabava #fruitcanon #voćnikanon #vocnikanon

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument