„Telo kao instrument“ na FEP-u

Loading Map....

Datum/Vreme
Date(s) - 18/08/2017 - 20/08/2017
Ceo dan

Lokacija
Čarda Florida

Kategorije


Naša predstava će se takmičiti na ovogodišnjem Festivalu ekološkog pozorišta za decu u Bačkoj Palanci (FEP), koji se održava po dvadeset i treći put.

Iz obrazloženja selektorke:

„Da i re, telo kao instrument“ Otvorenog kruga iz Novog Sada predstava je o nizu beskrajnih mogućnosti za kreativnost i razvijanje kreativnosti korišćenjem sopstvenog tela, osetljivosti i dosetljivosti. Lepota i lakoća scenskog zvučanja i značenja koja nam je dostupna uvek i na svakom mestu, zadivljujući su na način parkur-umetnosti, samo što ove daire Da i re-a ne zahtevaju snagu i hrabrost, nego senzibilitet i duhovitost. Zabavno i poučno tako da vraća veru u one pomalo zaboravljenje, pa nanovo nađene oblike teatra, a koji ne potiče iz pretencioznih kutija tzv. dvorske umetnosti.

Vladislava Vojnović

Osim predstave, vodićemo radionicu „Telo kao instrument“ za decu, svakog dana od 10 do 12 h, kao i radionicu „Joga za decu“ od 10 do 11 h.

Vidimo se u avgustu u Bačkoj Palanci!

Fotografija: Radmila Jeremić, nastup na BELEF-u

Događaj na Facebook-u

Da i Re, telo kao instrument

Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom body percussion, u kojoj je telo ritmički instrument. Izvodi sopstvene aranžmane popularnih, srpskih narodnih, kao i autorskih, pesama.

Predstavu je režirala Višnja Obradović, a izvođači su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški. Alice in WonderBand je životni projekat ovo dvoje umetnika, svojevrsna umetnička laboratorija koja traje već 20 godina. Od 1998. godine oni žive na obodu Nacionalnog parka Fruška gora i stvaraju umetnost u skladu sa prirodom. Alice in WonderBand je od osnivanja iz muzičke grupe prerasla u multimedijalnu, koja je, sem koncerata, realizovala i pozorišne predstave, izložbe, performanse, modne revije. U svom izrazu umetnici kombinuju pozorišni jezik sa fizičkim teatrom, plesom, cirkusom.

Muziku izvode Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, a režirala je Višnja Obradović. Kostim je dizajnirala Nataša Jovičić (LUTKART), a za frizuru je zadužen Budislav Vlajkov iz Beastic studija.

Predstava je imala premijeru na „Festivalu uličnih svirača“, a igrana je na „Beogradskom letnjem festivalu“, „Festivalu Dev9t“ i na scenama širom Srbije.

„Predstava o nizu beskrajnih mogućnosti za kreativnost i razvijanje kreativnosti korišćenjem sopstvenog tela, osetljivosti i dosetljivosti. Lepota i lakoća scenskog značenja i zvučanja, dostupna uvek i na svakom mestu…“ Vladislava Vojnović

„Atraktivna pesma i ples primitivnih naroda u urbanom kontekstu može biti, ne samo trenutno pobuđena iskra radoznalosti, već i zahtevna veština sa visokim umetničkim dometom… verujem da će njihova radost igre, posvećenost i umeće naći svoje ishodište u, danas retkoj, stilskoj autentičnosti koja ispunjava visoke elitističke i populističke kriterijume. Zabava, veština i umetnost.“ Vladimir Cvejić

„Oni na licu mesta vade „pokretnu mapu“ i vode nas na put kroz mesta i vreme…“ Nela Antonović

#daire #bodypercussion #telokaoinstrument #aliceinwonderband #lutkart #beastic_ns #okns #fep #backapalanka #radionice

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument