U ritmu sa Alice in WonderBand

Loading Map....

Datum/Vreme
Date(s) - 17/05/2019
6:30 pm - 9:30 pm

Lokacija
Dorćolsko narodno pozorište

Kategorije


Provedite kreativno veče na Dorćolu sa Alice in WonderBand!

Pridružite nam se na radionici Telo kao instrument, a zatim na koncertu „Rikataka, novi balkanski ritam“.

Radionica traje sat i po vremena, a koncert sat vremena.
Maksimalan broj učesnika radionice je 15 ljudi.
Za učesnike radionice je u ponudi „paket“ ulaznica (radionica + koncert) u iznosu od 1700 dinara.
Učešće u radionici iznosi 1500 dinara, a karta za koncert 500 dinara.
Za rezervacije se obratite na telefon 064/8235209 (Filip).

PRODAJNA IZLOŽBA
Imaćete prilike da kupite rančeve i torbe ručne izrade Nekamedo.

RADIONICA Telo kao instrument
Svakoga dana koristimo svoje telo kao alat, no, znamo li da ono može biti i muzički instrument?

Upoznavanje s tehnikom telesnih perkusija (body percussion) nam otkriva različite mogućnosti, koje od svakodnevnog stvaraju nešto čudesno. Pokret, pesma, smeh i rad u grupi čine da rad na sebi postane zadovoljstvo. Jer, na ovim radionicama ponovo osvajamo svoje telo i vraćamo se osećaju kada su onaj koji naređuje i onaj koji izvršava jedno, radosno biće, prisutno u sadašnjem trenutku.

Sem muzičkih igara i jednostavnih pesama – za koje nije potrebno da budete pevači, ili imate sluha – radimo različite zanimljive vežbe i igre, spajajući zabavu i razvijanje sopstvenih mogućnosti.

Radionicu vode Ana Vrbaški (pevačica, pozorišni izvođač, kompozitor) i Marko Dinjaški (bubnjar, perkusionista, pozorišni izvođač), članovi udruženja građana Otvoreni Krug Novi Sad, poznatiji kao Alice in WonderBand.

RiKaTaKa
new balkan rhythm

“Najčarobnija je autentičnost, a najviše zapanjuje to šta je ritmičkom igrom tela sve moguće. Publika je fascinirana, oduševljena, želi još i želi da odgodi kraj ovog nastupa koji je uvlači u sebe.”

Ines Wagner, Kulturvision Aktuell


Tradicionalna muzika sa Balkana 
(world music) u novim aranžmanima izvedena kroz spoj telesnih perkusija i pevanja predstavlja kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način.

Pesme iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, kao i pesme nacionalnih manjina kroz melodije, ritmove, ali i tekstove opisuju karakterističan svet i kulturu koju delimo, ne samo geografski, već emotivno i istorijski, živeći na trusnom području u stalnim previranjima.

Kroz ovo muzičko putovanje vodi vas par umetnika, čiju priču takođe otkrivamo na ovom putu.

Rekli su o nastupima “Alice in WonderBand”

“Zapanjujuća perkusija tela. Snažno i sa obuzimajućom energijom i strasti, mešaju se tradicionalne balkanske pesme sa autorskim numerama samih izvođača. Oboje umetnika je krajnje talentovano i to višestruko.

Vatromet govora tela počinje čas pucketanjem prstima, čas pljeskanjem dlanom po telu, što proizvodi veoma opipljiv zvuk tapšanja. Zatim se zaukava ritam. Iz tog pucketanja, lupkanja i tapšanja, izrodile su se pesme.”

Ines Wagner, Kulturvision Aktuell

“Brz i intenzivan ritam igre, poziva gledaoca svojim tempom i iskrenošću da se seti snage koje poseduje telo, poziva na jednu vrstu buđenja kroz igru.”

Nataša Gvozdenović, regionalni pozorišni kritičar

ENG

RiKaTaKa
new balkan rhythm

Musical journey through Balkans. Duo of performers, Alice in WonderBand, use body percussion and singing, movement and dance, inspired by different traditions of the region, to guide the audience through hilly region of irregular rhythms and regular rites of these cultures.

Događaj na FB

#telesneperkusije #aliceinwonderband #nekamedo #rikataka #worldmusic #balkan #ritam #telokaoinstrument #beograd #radionica #koncert #dorcol  #bodypercussion #bodymusic #concert #performance

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument