Gostovanja AWb u decembru

RADIONICE

Pridružite nam se u decembru na besplatnim radionicama telesne muzike za mlade i odrasle u Kulturnoj stanici Eđšeg 7, 14. i 21. decembra od 11 do 13 h.

Radionice Telo kao instrument su namenjene svim zaljubljenicima u telesnu muziku, kao i svima koji žele da prošire svoje fizičke i mentalne kapacitete. Vodiće ih Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, članovi grupe Alice in WonderBand i UG Otvoreni krug Novi Sad.

Telesne perkusije tj. korišćenje tela kao instrumenta je tehnika sviranja tapšanjem, puckanjem prstima, lupkanjem nogama o pod i svim različitim sredstvima kojima na ovaj način možemo da se izrazimo, uključujući i glas.

Sem očiglednih dobrobiti koje donosi sviranje muzičkog instrumenta (a koji ovde postaje naše telo), kao što su poboljšanje koncentracije, pamćenja, osećaja za ritam, razvoja kreativnosti, u pitanju je fizička aktivnost koja poboljšava koordinaciju pokreta i svest o položaju tela u prostoru (propriocepcija).

Osim svih ovih dorobiti, na radionicama se sjajno zabavljamo! Pogledajte kako je bilo na festivalu Body Rhythm u Hamburgu ove godine, jer, tako je na radionicama telesne muzike, i dođite da zajedno stvaramo magiju.

U novembru ste mogli da čitate o ovom festivalu u „Danas“-u. Na našem sajtu možete pročitati ceo tekst reportaže.

Škola ritma „Detlići“ počela je sa radom u Novosadskom dečijem kulturnom centru (Radnička 20). Marko Dinjaški poziva svu decu da se pridruže njegovom ritmičkom jatu, utorkom i petkom od 18.30 do 19.30 h.

Za sve informacije o radionicama u Novom Sadu obratite se na telefon 063/8700581 (Marko Dinjaški) i 062/1504391 (Ana Vrbaški) ili mejl contact.awb(@)gmail.com.

Na Paliću ćemo održati dve radionice telesnih perkusija 19. decembra: „Ritam je u nama“ za starije građane i „Radionica ritma“ za učenike 8. razreda osnovne škole. Za više informacija pogledajte linkove samih događaja.

Kratak insert iz emisije Televizije ARTE o balkanskim metropolama, koji govori o radionici „Telo kao instrument“ i voditeljima radionice.

TEATAR

10. decembra u Gradskom pozorištu Bečej možete pogledati pretpremijeru nove dečije predstave „Nepoznata simfonija cvrčka i mrava“ Gradskog pozorišta Bečej i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci. Predstavu je režirala Sonja Petrović, dramaturg je dr Fatma Kećeli, a izvođači i autori muzike i scenskog pokreta su Marko Dinjaški i Ana Vrbaški (Alice in WonderBand).

Svima poznatu basnu o Mravu, neumornom radniku, i Cvrčku, lenjom umetniku, ispričaćemo na drugačiji način, bez reči, samo muzikom i pokretom. Preispitaćemo ove arhetipove! Predstava je za najmlađi uzrast, ali ne sumnjamo da će u njoj uživati i odrasli.

Predstava će od februara 2020. moći da se pogleda u Bečeju i drugim gradovima. Više informacija uskoro.

Komični mjuzikl „Kiss“ u Beogradu – više informacija uskoro!

Saradnja sa Školom mjuzikla za decu „Iskrice“ je pravo uživanje – rad sa devojčicama od 6 do 9 godina, sa koje od septembra jednom nedeljno učimo da lupkanjem stvaraju muziku. Šta su devojčice naučile, možete pogledati u mjuziklu – predstavi „Klasika u srcu deteta“ 16. i 17. decembra u pozorišnoj sali Gimnazije „Laza Kostić“. Jedan od songova u predstavi komponovala je Ana Vrbaški. Za karte se obratite organizatoru.

MUZIKA

Alice in WonderBand će nastupati na ceremoniji predaje titule Omladinske prestonice Evrope u organizaciji OPENS-a 13. 12. u 19 h u Srpskom narodnom pozorištu. Čast nam je i zadovoljstvo!

U januaru možete čuti reprizu radio emisije „U šumu“ na programu Radio Beograda u seriji Radionica zvuka, čiji su autori Alice in WonderBand i rediteljka Marija Krstić.

BILO U NOVEMBRU…

Poslušajte razgovor o radionicama Telo kao instrument u emisiji Dnevnik muzičke omladine Radio Vojvodine od 30. minuta ovde.

O gostovanju radionice telesne muzikle za decu „Detlići“ i predstave Kiss na 6. međunarodnom fesivalu VOLOS pročitajte ovde.

Podeli
Objavljeno u Muzika, Teatar, Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .