Gostovanja AWb u novembru

MUZIKA

U novembru nas očekuje premijera radio emisije „U šumu“ na programu Radio Beograda u seriji Radionica zvuka, čiji su autori Alice in WonderBand i rediteljka Marija Krstić. „U šumu“ je svita za telo i glas u šest zvučnih slika:
1) Gradska vreva
2) Šumska intima
3) Jutro na livadi
4) Izletnici (grad napada)
5) Oluja
6) Šumska harmonija

Radionica zvuka „U šumu!“ je priča o mladom paru, koji utočište od gradske buke i haosa pronalazi u šumi i opredeljuje se za život u prirodi. Ipak, šuma nadomak grada je ugožena dolaskom izletnika na roštilj, koji prave buku i za sobom ostavljaju smeće. Priroda se brani olujom, proteruje izletnike i, makar na kratko, ponovo zavlada mir.

Reportaža „Telo kao instrument“ u okviru emisije „Govori da bih te video“ Radio Beograda 2 rediteljke Marije Krstić je nagrađena trećom nagradom na Festivalu INTERFER u Beogradu. Čestitamo!

TEATAR

Predstava „Kiss“ u novembru gostuje u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, na festivalu „Hrizantema“ u Subotici i na festivalu za decu „Plesni zbirkus“ u Rijeci. Sem predstave, riječki mališani će imati prilike da se oprobaju i u radionici telesnih perkusija „Telo kao instrument“.

U novembru počinju probe novog projekta, dečije predstave po Ezopovoj basni „Cvrčak i mrav“, u produkciji Gradskog pozorišta Bečej i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, Bačka Palanka. Režiju će potpisati Sonja Petrović, dramatizacija će biti poverena Fatmi Kećeli, a pokret će kreirati Marko Stojanović. Muziku za predstavu će komponovati i izvoditi, kao i biti protagonisti predstave, Alice in WonderBand: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški. Radujemo se premijeri krajem 2019. godine!

Evo kakva je bila atmosfera na igranju u Narodnom pozorištu u Somboru.

Nastup u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, fotografije Aleksandar Vukićević

Fotografije Lidije Antonović sa Work in progress: Kratak ali neophodan vodič kroz građansku neposlušnost izvedenog u okvoru Bitef polifonije u Šabačkom pozorištu. Predstava u nastajanju je podstaknuta poznatim tekstom Vudija Alena „Kratak, ali neophodan vodič kroz građansku neposlušnost“. Ovaj sasvim neobičan vodič Vudija Alena nastao je u kontekstu studentskih demonstracija šezdeset i osme, hipi pokreta, humane borbe protiv različitih društvenih nepravdi. Njegov odnos je ironičan i naivan u odnosu na vreme u kome mi živimo danas. Ovo je početak rada, predstava u nastajanju u formi interaktivne pozorišne igre sa razgovorom posle izvođenja. Mišljenja publike biće uključena u finalno izvođenje.

RADIONICE

Škola ritma „Detlići“ počela je sa radom u Novosadskom dečijem kulturnom centru (Radnička 20). Marko Dinjaški poziva svu decu da se pridruže njegovom ritmičkom jatu, utorkom i četvrtkom od 18.30 do 19.30 h. Za sve informacije se obratite na telefon 063/8700581 (Marko Dinjaški).

U decembru besplatne radionice za mlade u Novom Sadu. Više informacija uskoro.

Pogledajte fotografije sa radionice „Telo kao instrument“ realizovane u saradnji sa zrenjaninskim CEKOM-om i udruženjem Kultur Kick na festivalu Novi prostori #1.8. Hvala Kulturnom centru Zrenjanina na podršci.

Fotografije: Tamara Rajić, CEKOM, Zrenjanin

Ostvarili smo sjajnu saradnju sa Hrvatskom udrugom za coaching na konferenciji Prozor u coaching koja se održala u Zagrebu. Doprineli smo programu radionicom „Telo kao instrument“. Fotografije: Sara Kaluđerović

Podeli
Objavljeno u Muzika, Teatar, Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .