Gostovanja AWb u septembru

Nakon produktivnog leta i gostovanja širom Crne Gore i Srbije, vraćamo se bazi i blizini Novog Sada i Beograda. Sem komičnog mjuzikla Kiss, koncerta Rikataka, novi balkanski ritam, u septembru nastupamo i na jubilarnoj Bitef polifoniji sa Work in progress: Kratak vodič ali neophodan kroz građansku neposlušnost, koji će se održati u Šabačkom pozorištu 25. septembra u 16 h.

Svake godine Bitef Polifonija u okviru programskog segmenta Polifonija u trajanju otvara prostor za pokretanje novih inicijativa koje će se kao projekti Razmene za promene realizovati tokom godine i biti prezentovan na sledećoj Polifoniji. Jedna od takvih novih inicijativa je i predstava u nastajanju podstaknuta poznatim tekstom Vudija Alena Kratak, ali neophodan vodič kroz građansku neposlušnost. Ovaj sasvim neobičan vodič Vudija Alena nastao je u kontekstu studentskih demonstracija šezdeset i osme, hipi pokreta, humane borbe protiv različitih društvenih nepravdi. Njegov odnos je ironičan i naivan u odnosu na vreme u kome mi živimo danas. Ovo je početak rada, predstava u nastajanju u formi interaktivne pozorišne igre sa razgovorom posle izvođenja. Mišljenja publike biće uključena u finalno izvođenje.

U prezentaciji učestvuju Dobrila Stojnić, Slobodan Beštić, Ana Vrbaški i Marko Dinjaški.

 

Muzička komedija Kiss biće deo dionizijskog slavlja u Sremskim Karlovcima na Grožđebalu – Karlovačkoj berbi grožđa 8. septembra od 19 h.

U oktobru se ponovo vidimo u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

 

Koncert Rikataka, novi balkanski ritam imaćete priliku da čujete

12. septembra od 20.30 h u Dorćolskom narodnom pozorištu u Beogradu

28. septembra u 20 h u okviru Ethno.com festivala u Pančevu.

 

U oktobru nas, sem nastupa, očekuju i radionice Telo kao instrument za odrasle i mlade: opet ćemo održati jednu u okrviru OPENS – omladinske prestonice kulture u Novom Sadu, a takođe putujemo u Hrvatsku na Coaching konferenciju u Zagrebu. Saradionicama za decu počinjemo u okviru novosadske školice mjuzikla Iskrice, a od septembra Marko Dinjaški otvara školicu ritma Detlići u okviru Novosadskog dečijeg kulturnog centra. Prijave se otvaraju od 15. septembra, a Markov kontakt telefon je 063/8700581 (ili mejl, nelomarko@gmail.com).

Avgust je za Alice in WonderBand obeležila turneja po Crnoj Gori (Korifej festival u Kolašinu, Barski ljetopis i Festival uličnih svirača u Nikšiću) i Srbiji (Nišville teatar festival, Sokobanja, Nušićijada u Ivanjici). Puno bogatih susreta sa publikom svih uzrasta! Sklopili smo neka nova, vredna prijateljstva i izmenili radost života sa novim ljudima. Doviđenja leto, jesen može da počne!

O gostovanju u Nikšiću možete pročitati i na sledećem linku: Vijesti

Na balkanski melos „padaju“ i Njemci

#aliceinwonderband #korifejfestival #nisvillejazztheater #sokobanja #nis #kolasin #niksic #fus #dobriduhniksica #raspustiliste #ivanjica #nusicijada #grozdjebal #sremskikarlovci #crnagora #rikataka #koncert #kiss #predstava #detlici #novosadskidecijikulturnicentar #dkcns #barskiljetopis #bar #telesneperkusije #bodypercussion #bodymusic #novisad #snp #beograd #pancevo #ethnocomfest #sabac #nsdkc #radionica #opens #zagreb #hrvatska #coaching #fusniksic #niksic

Podeli
Objavljeno u Muzika, Teatar i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .