Gostovanje AWb na BELEF-u

Uživali smo gostujući na BELEF-u. Hvala vam na divnoj večeri! Hvala BELEF-u na sjajnoj organizaciji, kiši koja je stala i omogućila nam da nastupamo u duvnom prostoru bašte Studentskog kulturnog centra, svim divnim starim i novim prijateljima koji su nas podržali, jer – naša tela su instrumenti, ali vi činite da ona rezoniraju! Jer, lepota je u uhu onoga koji sluša.

I, naravno, hvala našoj režiserki Višnji Obradović, menadžerki Aleksandri Bubnjević (Codec studio), stilistima Nataši Jovičić (Lutkart), Maji Zečević i Budislavu Vlajkovu (Beastic), fotografkinji Radmili Jeremić, snimateljima Slavku Pavloviću i Igoru Steviću i malom od palube, večitom mornaru, Renatu Iviću.

________________________

Vladimir Cvejić: Alice in WonderBand
DA i RE -TELO KAO INSTRUMENT – BELEF 2017.

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su začetnici Body percussion pokreta kod nas. Atraktivna pesma i ples primitivnih naroda u urbanom kontekstu može biti, ne samo trenutno pobuđena iskra radoznalosti, već i zahtevna veština sa visokim umetničkim dometom. Gledao sam ih pre godinu dana i primetan je očigledan napredak u svim aspektima izvođačke umetnosti, posebno u domenu vokalno-plesne kombinatorike, čemu poseban akcenat daje saradnja sa glumicom Višnjom Obradović. Rešenja nastala u njihovom sadejstvu deluju inovativno, maštovito i tehnički dosledno sprovedeno.

Posle odgledanog nastupa na Belef-u, u bašti SKC-a, verujem da će njihova radost igre, posvećenost i umeće naći svoje ishodište u, danas retkoj, stilskoj autentičnosti koja ispunjava visoke elitističke i populističke kriterijume. Zabava, veština i umetnost.

_________________________

Nela Antonović: “Da i Re, telo kao instrument”
Muzička predstava

Duo grupa „Alice in WonderBand” predstavila se beogradskoj publici sa muzičkom predstavom “Da i Re” na Belef festivalu 2017, 3. jula u Bašti SKC-a. predstava “Da i Re” nastala iz tehnike „telesnih perkusija“ Body percussion u produkciji UG Otvoreni krug Novi Sad, a kroz izvođenje umetnika i osnivača: Marka Dinjaškog i Ane Vrbaški.

Iako sam ih do sad pratila u drugačijem tipu akustičnih kamernih prostora, pozornica u bašti SKC-a bila je mesto susreta odlično tehnički fokusiranog zvuka muzičkog izvođenja od strane organizatora, kao i zvuka ulice: tramvaj koji je često svojim zvukom motora i šina, a i zvonjavom, doprineo dramaturgiji izvođenja. Neverovatan splet okolnosti okolnih zvukova samo je doprineo spretnoj rediteljki ove predstave Višnji Obradović, koja je radila i scenski pokret, da ovo izvođenje bude posebno.

U ovakvoj izvođačkoj formi, gde se pored rituala, koji se smenjuju u scenama, pojavljuju koreografska rešenja prelaza između muzičkih numera, javlja se prostor improvizacije koji omogućuje jedino iskustveno savladana tehnika Ane Vrbaški i Marka Dinjaškog, koji koriste telo kao instrument. Oni na licu mesta vade “pokretnu mapu” i vode nas na put kroz mesta i vreme, izvodeći sopstvene aranžmane Smaka, Bitlsa, Princa, starih narodnih pesama ex-yu, kao i autorskih pesama.
Na veoma jednostavan način publika biva uvučena kroz muzičko-pozorišne skečeve, ali iza toga stoji odlična tehnika glasa i sviranja telima kao ritmičkim instrumentom, kao i optimizovana improvizacija koja daje drugačiju energiju izvođenja, ali i gledanja.

Nela Antonović
Konceptualni osnivač Teatra Mimart

_______________________________________

Fotografije: Radmila Jeremić

« od 2 »

Fotografije: Željko Sinobad

„Da i Re, telo kao instrument“
Režija: Višnja Obradović
Organizacija:
Codec Studio – Agencija za menadžment
Kostim: LUTKART
Frizura i šminka: Beastic

#letikulturno #belef #beograd #telokaoinstrument #koncert #predstava #lutkartfashion #lutkart #beastic #aliceinwonderband #daire #skc

Podeli
Objavljeno u Muzika, Teatar i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .