Gostovanje grupe Alice in WonderBand u cilju predstavljanja srpske kulture, tradicije i umetnosti

Projekat „Gostovanje grupe Alice in WonderBand u Velikoj Britaniji i Holandiji u cilju predstavljanja srpske kulture, tradicije i umetnosti“ predstavlja seriju radionica, koncerata i predstava.

Cilj projekta je upoznavanje sa kulturnim nasleđem Srbije i zemalja Balkana kroz praksu (radionice sa decom iz dijaspore u Holandiji i Velikoj Britaniji i decom, rezidentima) i izvođaštvo (koncert i predstava).

Projekat je namenjen prvenstveno deci i odraslima u dijaspori u Londonu. Takođe je prilagođen za Engleze tj. decu školskog uzrasta, kojima pruža direktno kulturno iskustvo i saradnju sa umetnicima iz Srbije.

Program će biti izveden za sledeće ciljne grupe:

  • Osnovna škola, koncerti i radionice za decu engleske populacije (od 3 do 16 godina):
    Cilj je predstavljanje srpske kulture i umetnosti u Velikoj Britaniji i doprinos poboljšanju slike Srbije i srpskog naroda u inostranstvu.
  • Кoncert za decu srpske populacije koja pohađaju časove srpskog jezika, radionica “Telo kao instrument” na kojoj uče da izvode srpsku pesmu uz pratnju ritma. Cilj je očuvanje kulturnog i jezičkog identiteta dijaspore.
  • Večernja predstava za predstavnike dijaspore.

Projekat realizujemo u prvj polovini januara 2020. godine.

 

 

Tim našeg udruženja su: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, izvođači, i Goran Vujičin, dizajner zvuka.

Producent, ogranizator i partner aktivnosti u Velikoj Britaniji i Holandiji je Cultural Construction Company iz Londona.

Nosilac projekta je Udruženje građana „Otvoreni krug Novi Sad“. Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Uprava za dijasporu.

Omogućeni su:

  • Smeštaj (tri osobe)
  • Ishrana (tri osobe)
  • Vize (tri osobe)
  • Administrativni troškovi
  • Iznajmljivanje prostora za predstave

Za realizaciju projekta je potrebno da pokrijemo troškove prevoza (povratne avionske karte za troje ljudi, prevoz u Londonu, prevoz London/Roterdam/London, prevoz u Roterdamu).