Rika Taka

Onlajn sadržaji za sve uzraste

POZORIŠTE

Pridružili smo se akciji #umetniciprotivkorone: u duhu Svetske nedelje izvođaštva (World performance week) naša predstava Kiss je online od 20. do 27. marta. Umesto plaćanja ulaznice, ne zaboravite da kliknete na dugme „subscribe“ na našem kanalu – jer nam znači da nas pratite.

RADIONICE ZA DECU

Jedna divna saradnja sa spisateljicom za decu Jasminkom Petrović (i njenom sjajnom ekipom saradnika, Bojanom Lukić i Vladom Petrovićem): priča iz njene knjige „Riba ribi grize rep“, koju smo začinili ritmičkom vežbom i telesnim perkusijama. Uskoro novi sadržaji za decu na našem Youtube kanalu!


MUZIKA

Alice in WonderBand nudi deo muzičkog materijala sa koncerta „Rika Taka, novi balkanski ritam“ online na Soudcloud kanalu. Ne zaboravite da podelite naš rad! Jer nam znači, a znači i onima koji mogu da uživaju u našoj muzici. Hvala vam.

Novi spot za pesmu „Ergen dedo“, snimljen je na Fruškoj gori, u porodičnoj kući u kojoj grupa Alice in WonderBand stvara već 22 godine. Preselili smo se u prirodu u skladu sa našim uverenjima, sa željom da se ponašamo ekološki svesno i odgovorno. Stvorili smo prostor za život i rad. Spot je idiličan prikaz jednog dana u životu umetnika koji čine Alice in WonderBand, Ane Vrbaški i Marka Dinjaškog. Osmislio ga je, režirao i montirao Goran Vujičin (MrV production), a kamerman i direktor fotografije je Stanislav Kralj.

Pesma „Ergen dedo“ je bugarska tradicionalna pesma. Aranžman je inspirisan aranžmanom koji je Petar Ljondev napisao za legendarni bugarski hor Le Mystère Des Voix Bulgares. Osim toga, ovo je pesma posvećena Aleksu Ostapenko, dragom prijatelju i sjajnom umetniku i pedagogu, čiju radionicu konakola smo pohađali na festivalu Body Rhythm u Hamburgu.

Podeli
Objavljeno u Muzika, Teatar, Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .