Projekat „Ukrštanje“ u Novom Sadu i okolini

Iz tradicionalnog u moderno, iz pokreta u zvuk!

U projektu „Ukrštanje“ se kombinuje tradicionalno muzičko stvaralaštvo sa podneblja Vojvodine sa savremenom interpretacijom i aranžmanom. Za izvođenje se koriste instrumenti koji koriste asistivnu senzorsku tehnologiju prilagođenu za izvođenje osobama sa telesnim invaliditetom, uz muzičko i scensko učešće telesnih perkusionista i hora pevača.

Projektni tim okuplja muzičke i scenske stvaraoce različitih žanrovskih opredeljenja koji potiču iz različitih okruženja.

Za praćenje i vidljivost projekta su zaduženi i građani kao novinari izveštači, kao i volonteri u podršci mladima sa invaliditetom.

Cilj projekta je stvaranje originalnog scensko-muzičkog događaja u kome se izvode tradicionalne pesme i napevi naroda koji žive u Vojvodini.

Pretpremijera i premijera će se dogoditi 11. i 12. oktobra u osnovnoj i srednjoj školi “Milan Petrović”. Nakon toga, tokom novembra i decembra, biće više izvođenja: u Beočinu, Vrdniku, Kisaču, Sremskim Karlovcima i nekoliko nastupa u Novom Sadu.

Fejsbuk stranica

Projekat „Ukrštanje“ se realizuje okviru poziva „Publika u fokusu“ Fondacije Novi Sad 2021, saradnja institucija kulture (Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka/Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov) , škola (ŠOSO „Milan Petrović“) i nevladinog sektora (Otvoreni Krug Novi Sad).

Fotografija Sara Milačić

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .