U decembru besplatne radionice u Novom Sadu

Pridružite nam se u decembru na besplatnim radionicama telesnih perkusija i telesne muzike za mlade i odrasle u Kulturnoj stanici Eđšeg.

Radionice Telo kao instrument su namenjene svim zaljubljenicima u telesnu muziku, kao i svima koji žele da prošire svoje fizičke i mentalne kapacitete. Vodiće ih Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, članovi grupe Alice in WonderBand i UG Otvoreni krug Novi Sad.

Telesne perkusije tj. korišćenje tela kao instrumenta je tehnika sviranja tapšanjem, puckanjem prstima, lupkanjem nogama o pod i svim različitim sredstvima kojima na ovaj način možemo da se izrazimo, uključujući i glas. Sem očiglednih dobrobiti koje donosi sviranje muzičkog instrumenta (a koji ovde postaje naše telo), kao što su poboljšanje koncentracije, pamćenja, osećaja za ritam, razvoja kreativnosti, u pitanju je fizička aktivnost koja poboljšava koordinaciju pokreta i svest o položaju tela u prostoru (propriocepcija).

Rad je u grupi, te su neka od terapeutskih svojstava veća emotiva stabilnost, veće samopouzdanje, kreativna komunikacija, oslobađanje od stresa i straha od javnog nastupa.

Za sve informacije kontaktirajte Anu Vrbaški (0621504391) ili Marka Dinjaškog (0638700581).

O radionicama Ana Vrbaški je pričala u emisiji Dnevnik muzičke omladine – poslušajte od 30 minuta i 30 sekundi na ovom linku.

Fotografija: Sara Kaluđerović, radionica na konferenciji Prozor u coaching u Zagrebu

 

Radionica „Telo kao instrument“

Radionica „Telo kao instrument“

Radionica „Telo kao instrument“

 

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , .