Detlići – brzalice – tapšalice – pesmice za decu

Radionice telesne muzike Detlići su onlajn ritmički i melodijski izazovi za decu i sve koji se tako osećaju: svake subote nova zavrzlama! Na ovoj stranici možete pronaći sve do sada objavljene radionice. Nove radionice potražite svakog vikenda na našem YouTube kanalu.

Radionice Detlići za decu i pedagoge

Tehnika telesnih perkusija (body percussion) je umeće korišćenja svoga tela kao udaračkog instrumenta. Učimo različite vrste tapšanja. Kombinujemo lupkanja po različitim delovima tela sa udarcima nogama o pod, puckanjem prstima i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima…

Sem ove, na radionicama se bavimo i tehnikama disanja i pevanja, jer je glas još jedan instrument koji stalno nosimo sa sobom i uvek ga možemo upotrebiti.

Zajedno, pevanje i telesne perkusije čine telesnu muziku, koja ima veliko uporište u tradicionalnoj muzici Afrike, Severne Amerike, Evrope i Azije, ali je i savremen umetnički izraz.

Telesna muzika razvija, prirodno, muzičke sposobnosti (osećaj za melodiju i ritam, poboljšanje reprodukcije muzičkih fraza). Bavljenje ovom tehnikom razvija i motoričke i psiho-fizičke sposobnosti: koncentraciju, pažnju, osećaj za telo u prostoru – propriocepciju.

Gradimo komunikacione veštine i jačamo samopouzdanje. Jačanje psiho-fizičkih sposobnosti se postiže izvođenjem više vrsta različitih zadataka u isto vreme. Pevamo, govorimo, izvodimo ritmičke modele i krećemo se u prostoru.

Iskustva pedagoga sa radionicama Detlići

Pročitajte iskustva pedagoga koji koriste naše radionice tehnike u radu sa decom.

Možete pratiti muzički serijal Stonogica brojalica na programu TV Vojvodine u emisiji Dobro jutro, lenjivci, kao i na njihovom Jutjub kanalu.

Sve novosti potražite i na našoj Fejsbuk grupi.
Podržite nas mesečnim iznosom preko servisa Patreon i dobićete od nas različite ekskluzivne sadržaje.

Become a Patron!