Brzalice – tapšalice – pesmice za decu

Onlajn ritmički i melodijski izazovi za decu i sve koji se tako osećaju: svake subote nova zavrzlama. Na ovoj stranici možete pronaći sve do sada objavljene radionice. Nove radionice potražite svakog vikenda na našem YouTube kanalu.

Tehnika telesnih perkusija (body percussion) je umeće korišćenja svoga tela kao udaračkog instrumenta: učenje različitih vrsta tapšanja, puckanja prstima, lupkanja po različitim delovima tela, udarcima nogama o pod, i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima… Sem ove, na radionicama se bavimo i tehnikama disanja i pevanja, jer je glas još jedan instrument koji stalno nosimo sa sobom i uvek ga možemo upotrebiti. Zajedno, pevanje i telesne perkusije čine telesnu muziku, koja ima veliko uporište u tradicionalnoj muzici Afrike, Severne Amerike, Evrope i Azije, ali je i savremen umetnički izraz.

Telesna muzika razvija, prirodno, muzičke sposobnosti (osećaj za melodiju i ritam, poboljšanje reprodukcije muzičkih fraza), ali takođe razvija i motoričke i psiho-fizičke sposobnosti (koncentraciju, pažnju, osećaj za telo u prostoru – propriocepciju), jača komunikacione veštine i samopouzdanje. Jačanje psho-fizičkih sposobnosti se postiže izvođenjem više vrsta različitih zadataka u isto vreme (pevanje, govor, ritmički modeli, kretanje u prostoru).

Od jeseni ćete moći da pratite muzički serijal „Stonogica brojalica“ na programu TV Vojvodine, svakog radnog dana u 19 h i subotom u emisiji „Dobro jutro, lenjivci“.

Pridružite nam se – jednoga dana – u Novosadskom dečijem kulturnom centru u školici ritma „Detlići“.

Sve novosti potražite na našoj Fejsbuk grupi

Pogledajte sve video snimke na našem YouTube kanalu na plejlisti radionica za decu OVDE.

Podržite nas mesečnim iznosom preko servisa Patreon i dobićete od nas različite ekskluzivne sadržaje.
Become a Patron!

Gostovanje u esmisiji „Dobro jutro, lenjivci“ na Radio Televiziji Vojvodine (57. minut emisije):

 

ČET’RI ČAVKE ČUČE NA ČVORU CRNE SMRČE

CVRČI, CVRČI CVRČAK NA ČVORU CRNE SMRČE

 

ĐACI SKAKUĆUĆI NOSE DŽAKČIĆE, NOSE DŽAKČIĆE I U DŽEPU KAMENČIĆE

KAMENČIĆEM ĆEŠ ME, KAMENČIĆEM ĆU TE

 

 

RIBA RIBI GRIZE REP

View this post on Instagram

Dobili smo i prvi video tapšalice/ritmičke zavrzlame, deo zadatka koji smo osmislili zajedno sa Jasminkom Petrović i Bojanom Lukić u jednoj od epizoda Jasminkinog serijala na njenom YouTube kanalu "Čitanjac, igranjac…". Priču "Riba ribi grize rep" iz istoimene knjige smo obogatili igricom/telesnim perkusijama, a svoju interpretaciju su nam poslali Lana i Andrej. Hvala Mariji Milenković – Srbulović, mami koja je bila kamerman. Posle dueta Lane i Andreja, sledeći na redu je solo nastup jednog ritmičkog velemajstora, Damira, koji ima osam godina. Nadamo se da ćemo imati prilike da pratimo njegove nastupe i u sledećim epizodama, a vas ohrabrujemo da nam se pridružite i snimite svoju interpretaciju ritmičke igrice. Šaljite nam video snimke, a mi ćemo ih rado objaviti na našoj stranici, da pokažemo da nije teško postati telesna muzičarka ili muzičar. Nove igre uskoro! Jer smo od igre pametniji, spretniji i – radosniji. A ljubav i radost su ono što nam je uvek najpotrebnije. #citanjacigranjac #ostanikodkuce #stayathome #telokaoinstrument #detlici #telesneperkusije #telesnamuzika #aliceinwonderband

A post shared by Alice in WonderBand (@aliceinwonderband) on

ECI, PECI, PEC

JEDNA VRANA GAKALA

 

Podeli
Objavljeno u Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , , , .