Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju govora predškolskog deteta

Akreditovani seminar za vaspitače i učitelje Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju govora predškolskog deteta ima za cilj razvijanje praktičnih veština i svesti o važnosti govora u predškolskom uzrastu i podsticanje razvoja govora, kao i negovanje glasovne kulture.

Naučićemo osnove inovativne tehnike telesnih perkusija i telesne muzike i prikazati primer dobre prakse: saradnju PU Stonogica sa RTV Vojvodina i realizaciju muzičkog serijala Stonogica brojalica. Članovi UG Otvoreni krug Novi Sad su realizatori i autori onlajn radionica za decu Detlići.

Učesnici će, sem predavanja, imati prilike da se oprobaju i u grupnom praktičnom radu na osmišljavanju brojalica i telesnih perkusija, stvarajući originalne tapšalice koje mogu koristiti u svojoj praksi.

Sem vaspitačima i stručnim saradnicima u predškolskom radu, preporučujemo ovaj seminar i učiteljicama i učiteljima, kao i nastavnicima, koji imaju obrazovnu praksu sa decom nižih razreda osnovne škole.

Seminar je akreditovan kod Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i nosi 23 boda. Realizuje se uživo.

Organizator: PU Stonogica u saradnji sa UG Otvoreni krug Novi Sad

Cilj seminara: razvijanje praktičnih veština i svesti o važnosti govora u predškolskom uzrastu i podsticanje razvoja govora, kao i negovanje glasovne kulture

Realizatori:
Vesna Stanimirović, vaspitač i direktor PU „Stonogica“
Ana Vrbaški, samostalna umetnica
Marko Dinjaški, samostalni umetnik

Seminar smo u prethodnom periodu (2020. i 2021. godine) realizovali kao stručni skup i vebinar.

Seminar ćemo realizovati u Sremskoj Mitrovici u EPU Stonogica.

Za saradnju se obratite našoj organizatorki, Ani Ivetić, na telefon +381(0)64 241 4075 (Viber, WhatsApp).

Akreditovani seminar za vaspitače i učitelje: Iskustva učesnika

Hvala vam puno na ovom fantastičnom vebinaru. Nakon puno, puno godina rada u mješovitoj vrtićkoj skupini s pojačanim glazbenim sadržajima konačno nešto na razumljivom jeziku jasno i konkretno. Ovo je i potvrda da je ono što radim tolike godine na dobrom putu i korisno za djecu!
Odgojiteljica iz Zagreba, mešovita uzrasna grupa od 3 do 7 godina

Izuzetno dobro organizovan vebinar. Spoj teorije i prakse, spoj svih nas sa različitih strana…. Divno iskustvo kroz rad u grupi. Profesionalno i inspirativno.
Direktorica vrtića, Irig

Hvala! Jedan od seminara koji se pamte. Napunili ste nas pozitivnom energijom koju ćemo još dugo crpiti.
Učiteljica iz Herceg Novog

Akreditovani seminar za vaspitače i učitelje: izbalansiran spoj teorije i prakse

Htela bih da vam se još jednom zahvalim na predivnom vebinaru. Vebinar je bio vrlo profesionalno organizovan i vođen. Fino izbalansiran spoj teorije i praktičnog rada. Tehnike koje sam dobila su vrlo jasne i lako primenjive u praktičnom radu sa decom. Teorijski deo je upotpunio razumevanje procesa u razvoju govora kod dece. A uz sve to sam se i zabavila. Bilo je nadahnjujuće! Hvala vam.
Direktorica škole mentalne aritmetike, Bratislava

Sjajan seminar koji pokazuje vaspitačima i učiteljima kako na zanimljiv način poprave KULTURU GOVORA. Povezati pokret, muziku  govor je tako prirodno… zato je i efikasno i zanimljivo. Sigurno ću koristiti materijal i savete već u ponedeljak.
Učiteljica iz Novog Sada

Hvala cijelom timu koji je radio na ovom vebinaru. Vrlo je lijepo napravljen, kombinacija znanstvenih spoznaja s praktičnim iskustvima. Bit će dobar izvor ideja za rad, te ga je moguće prilagoditi raznim skupinama i sposobnostima djece.
Viša medicinska sestra, edukacijski rehabilitator iz Zagreba

Seminar je bio odličan, pun praktičnih i korisnih informacija, zabavan i otvoren. Hvala vam još jednom na vašem trudu i entuzijazmu kojeg širite među odgajateljima. Treba nam svima više takvih seminara i skupova. Veselim se da ćemo još takvih zajedničkih susreta ponoviti.
Glazbeni pedagog, profesorica na Učiteljskom fakultetu u Rijeci

Radim svakodnevno sa decom i, pretpostavljam kao i svima, desi mi se da upadnem u rutinu. Ovo je bila injekcija protiv toga i ideje za nove aktivnosti samo naviru. Inspirativno!
Master defektolog iz Beograda, mešovita uzrasna grupa od 18 meseci i stariji

Čestitam na odličnom vebinaru. Svaki segment vebinara je lijepo planiran, odlično prezentovan. Meni ste bili inspiracija za dalji rad, ideje su navirale u toku, ali i nakon vebinara.
Direktorica muzičke škole i predavač na fakultetu, Berane, Crna Gora

Ukoliko želite da primate novosti u vezi sa edukacijama za pedagoge ili sadržaje koji su namenjeni deci, upišite svoju adresu u formular.

Vesna Stanimirović je direktorica Ekološke predškolske ustanove Stonogica u Sremskoj Mitrovici, vaspitačica sa iskustvom od preko 15 godina. Osmislila je brojne predstave, autor je više radova i didaktičkih sredstava. Primila je brojna priznanja za svoj rad. Dobitnik je Svetosavske povelje, autor mnogih priča i pesama za decu, dobitnik nagrada na republičkom i međunarodnom nivou. za pojedince koji su dali veliki doprinos radu iz oblasti kulture, ekologije i humanitarnog rada.

Ana Vrbaški je pozorišna i muzička izvođačica sa više od 20 godina iskustva. U toku svog rada oprobala se u različitim muzičkim žanrovima, glumila u predstavama za decu, mlade i odrasle u Srbiji, regionu i Evropi. Sa Markom Dinjaškim vodi radionice Telo kao instrument od 2015. godine, za decu, mlade i odrasle u Srbiji, regionu i Evropi. Od 2020. Marko i Ana objavljuju radionice Detlići na svom Jutjub kanalu, koje imaju preko 60.000 pregleda.

Marko Dinjaški je pozorišni i muzički izvođač sa više od 20 godina iskustva. Predsednik udruženja Otvoreni krug Novi Sad. Bubnjar i perkusionista po vokaciji, od 2015. godine vodi radionice Telo kao instrument za decu, mlade i odrasle u Srbiji, regionu i Evropi. Njegovo široko iskustvo obuhvata rad sa devojčicama iz novosadske školice Iskrice, radionice telesne muzike u okviru Kotorskog festival pozorišta za decu,Festivala ekološkog pozorišta u Bačkoj Palanci, rad sa grupama sirijske dece u Turskoj (u ogranizaciji Gete instituta), sa decom iz Dnevnog boravka Centra za socijalni rad u Novom Sadu i brojne druge radionice. Predaje bubnjeve u muzičkoj školi Do, re, mi u Novom Sadu.

Novosti

Alice in WonderBand Balkan Trafik Festival 2024 Photo: David Vannucci

Telesna muzika u maju

Posted on
0 Comments
Telesna muzika u maju 2024. godine: radionica u Beogradu, razgovor u Novom Sadu, nastupi i radionice u Holandiji, Poljskoj, Nemačkoj.