Recepti

Zu Tisch Arte TV Alice in WonderBand

AWb u emisiji TV ARTE

Posted on
0 Comments
Snimali smo AWb u emisiji TV ARTE! Sedam dana akcija: muzike, kuvanja, košenja, pešačenja, roštilja i druženja, izleta, proba i izvođenja predstave Kis.

Porodica Dinjaški – Vrbaški živi život u šumi od 1998. godine na Fruškoj gori, blizu Sremskih Karlovaca. Tada su postali tročlana porodica, kada se rodio Vid, a 2001. godine četvoročlana, kada se rodila Alisa.

Vid i Alisa su odrasli u kući u šumi, a pohađali su osnovnu školu u Sremskim Karlovcima i muzičku školu u Novom Sadu. Alisa je zatim završila Karlovačku gimnaziju, a Vid srednju muzičku školu. Nakon srednje škole oboje su se odselili i sada žive u Novom Sadu.

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški i dalje žive na Fruškoj gori. Često ih sa nevericom pitaju kako im je u toku zime. Kada se živi u prirodi dožive se razne avanture i neočekivani događaji, pa im se dešavalo da čiste sneg lavorom, kada je napadao više od metra, ili da im bujica odnese auto – doduše, taj prvi auto koji su vozili je bio „peglica“, pa priča zvuči manje neverovatno. Često imaju nenajavljene podstanare kao što su smuk, veverica, miš ili puh, ali i kućne ljubimce mačke i pse.

Ana i Marko realizuju različite celodnevne radionice na njihovom imanju. Sem radionica telesnih perkusija, uče polaznike da pevaju, da pletu lavandu, beru lekovito bilje. Na radionicama se jede zdrava vegetarijanska hrana.

Posebno se diče što su njihovi edukativni i umetnički projekti za sve uzraste i za celu porodicu, jer veruju u zajednicu i veze koje se stvaraju kroz umetnost.

Kao izvođači telesne muzike, duo AWb su spremni da vam održe koncert, predstavu ili radionicu bilo gde u prirodi! Jednostavno ih kontaktirajte i dogovorite se za detalje.

Blog