Stonogica brojalica je muzika za decu. U isto vreme je i koncert kakvog nema na svetu, po prvoj knjizi dečijeg stvaralaštva brojalica. Autori brojalica su predškolci iz ekološkog vrtića Stonogica u Sremskoj Mitrovici.

Pesme su uglazbili Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, poznati kao muzički i pozorišni duo Alice in WonderBand. Ana je komponovala pesme, a Marko je osmislio telesne perkusije. Višnja Obradović im je pomogla da zajedno osmisle koreografije. Zatim su pesme snimili u legendarnom Studiju M Radio Novog Sada. Nakon toga su izveli i snimili koreografije u studiju TV Vojvodine.

Tako je nastala emisija Stonogica brojalica! Emisiju je moguće pogledati u onlajn formatu, ali i u okviru programa za decu i mlade TV Vojvodine.

Telesna muzika za decu

Posebnost Alice in WonderBand je telesna muzika, kojom se jedini bave u regionu. Sem što su izvođači, oni su i edukatori. Uče i male i velike da tapšu, puckaju prstima i lupkaju po telu i nogama u ritmu.

To je još jedan razlog zbog koga je koncert Stonogica brojalica poseban! Jer i publika ima priliku da učestvuje sa izvođačima. Deca u publici su i izvođači u velikom orkestru telesnih perkusionista.

Ova tehnika je za sve blagotvorna, jer razvija govor, motoriku, koordinaciju pokreta, koncentraciju, stimuliše stvaranje novih sinapsi. Sve ovo se postiže kroz igru i zabavu.

Naše onlajn radionice Detlići prate deca i pedagozi u regionu. Priključite se i vi na www.youtube.com/vilovka.

Ukoliko želite da primate novosti u vezi sa sadržajima koji su namenjeni deci, upišite svoju adresu u formular.

Telesna muzika u oktobru foto Damir Vujkovic

Telesna muzika u oktobru

Objavljeno
0 Comments
Telesna muzika u oktobru: radionice Detlići i Stonogica brojalica, edukacije, koncerti Stonogica brojalica

Svirajte telom – jer je život jedan

Objavljeno
0 Comments
Svirajte telom sa Alice in WonderBand: radionice za celu zajednicu, edukacije za pedagoge, saradnja sa CEKOM-om, premijera Stonogice brojalice.
Stonogica brojalica

Brojalice i telesna muzika u razvoju govora predškolskog deteta

Objavljeno
0 Comments
Naučite da pokrenete, motivišete i podučite decu kroz igru! Vebinar Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju predškolskog deteta nudi vam kombinovana znanja iz polja obrazovanja, pedagogije i umetnosti.