Stonogica brojalica je muzika za decu. U isto vreme je i interaktivna predstava kakve nema na svetu, po prvoj knjizi dečijeg stvaralaštva brojalica. Autori brojalica su predškolci iz ekološkog vrtića Stonogica u Sremskoj Mitrovici. Tekstovi pesama opisuju dečiji svet: prirodu, životinje, prijatelje, porodicu, godišnja doba, a osmišljeni su i kao brojalice, vežbe za razvoj govora.

Stonogica brojalica je i radionica telesne muzike. Učimo kako da tapšemo, puckamo prstima i lupkamo po telu i nogama u ritmu, učeći osnove tehnike telesnih perkusija. To je još jedan razlog zbog koga je predstava Stonogica brojalica posebna! Deca u publici su i izvođači u velikom orkestru telesnih muzičara.

Pesme su uglazbili Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, poznati kao muzički i pozorišni duo Alice in WonderBand. Ana je komponovala pesme, a Marko je osmislio telesne perkusije. Višnja Obradović im je pomogla da zajedno osmisle koreografije. Zatim su pesme snimili u legendarnom Studiju M Radio Novog Sada. Nakon toga su izveli i snimili koreografije u studiju TV Vojvodine.

Tako je nastala emisija Stonogica brojalica! Emisiju je moguće pogledati u onlajn formatu, ali i u okviru programa za decu i mlade TV Vojvodine.

Muzički serijal RTV Vojvodine Stonogica brojalica

Telesna muzika za decu

Posebnost Alice in WonderBand je telesna muzika, kojom se jedini bave u regionu. Sem što su izvođači, oni su i edukatori. Uče i male i velike da tapšu, puckaju prstima i lupkaju po telu i nogama u ritmu.

Ova tehnika je za sve blagotvorna, jer razvija govor, motoriku, koordinaciju pokreta, koncentraciju, stimuliše stvaranje novih sinapsi. Sve ovo se postiže kroz igru i zabavu.

Tehnička lista i fotografija se nalaze na ovom linku.
Predstava traje od 40 do 60 minuta, u zavisnosti od uzrasta gledalaca. Odgovarajući uzrast je 3+.

Premijerno izvođenje u Zrenjaninu

Naše onlajn radionice Detlići prate deca i pedagozi u regionu. Priključite se i vi na www.youtube.com/vilovka.

Ukoliko želite da primate novosti u vezi sa sadržajima koji su namenjeni deci, upišite svoju adresu u formular.

Telesna muzika Alice in WonderBand Alisa Dinjaski foto

Letnje vesti – telesna muzika

Posted on
0 Comments
Telesna muzika ovog leta – AWb na Floating castle festivalu, Trznfestu, Korifej festivalu; najava festivala Novi balkanski ritam – paketi radionica u prodaji; seminar od jeseni.
Telesna muzika u oktobru foto Damir Vujkovic

Telesna muzika u oktobru

Posted on
0 Comments
Telesna muzika u oktobru: radionice Detlići i Stonogica brojalica, edukacije, koncerti Stonogica brojalica

Svirajte telom – jer je život jedan

Posted on
0 Comments
Svirajte telom sa Alice in WonderBand: radionice za celu zajednicu, edukacije za pedagoge, saradnja sa CEKOM-om, premijera Stonogice brojalice.
Stonogica brojalica

Brojalice i telesna muzika u razvoju govora predškolskog deteta

Posted on
0 Comments
Naučite da pokrenete, motivišete i podučite decu kroz igru! Vebinar Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju predškolskog deteta nudi vam kombinovana znanja iz polja obrazovanja, pedagogije i umetnosti.