Kupite pakete radionica preko GigsTix servisa!

Osetite kako ritmovi Latinske Amerike, Afrike, Evrope i Balkana pulsiraju vašim telom!

Pročitajte o drugom izdanju Festivala na ovom linku

Koncert na otvaranju festivala 2023. godine

Pohađajte radionice svetskih majstora:
Max Pollak,
Anna Llombart i
Ben Schuetz
i domaćih umetnika,
Marka Dinjaškog i Ane Vrbaški,
Alice in WonderBand.

Uči me, majko, karaj me Alice in WonderBand
Oro – Ana Ljombart i Baklava
Vrbice, vrbo zeljena – Ben Šic, Baklava i Alice in WonderBand

Spojite ples, stvaranje muzike, pokret i pevanje u jedno

Smeštaj i hrana od petka uveče do nedelje popodne i osam radionica u toku dva dana. Sarađujemo sa hostelom Eko centra Radulovački i gostionom Kod četiri lava.

Dvanaest radionica tokom tri festivalska dana, smeštaj i hrana, uključujući priliku za nastup, festivalski koncert i degustaciju vina, ceo paket je pun paket!

Maks Polak (Njujork)

Maks je step plesač, telesni perkusionista, pevač, koreograf, dobitnik nagrada Hufer i Flobert, spaja afro–kubansku, austrijsku i američku tradiciju, nastupa sa simfonijskim i kamernim orkestrima širom sveta. Maks Polak je jedna od najcenjenijih ličnosti današnjice u svetu perkusivnog plesa i world music žanra.

O Maksu Polaku piše Vikipedija, a njegov lik se nalazi na poštanskim markama u SAD, u slavu step plesa kao autohtonog američkog umetničkog oblika.


O svom načinu podučavanja kaže: „Povezujem polaznike sa njihovim muzičkim idejama, olakšavajući im da savladaju veštinu izraza i povezivanja stopala, nogu, ruku i tela. Svi imaju muziku u duši, svi imaju muzičke ideje. Važno je samo biti strpljiv i pronaći prava “vrata” koja treba otvoriti da bi se osoba oslobodila i izrazila.

Ana Ljombart (Barselona)

Ana je plesačica, koreografkinja, plesni pedagog. Bavi se telesnim perkusijama i step plesom.

Spaja tradicionalnu špansku umetnost i savremen umetnički izraz.

Vodi umetničku grupu Vudbits.


O radionicama koje će voditi kaže: „Ko god želi da nauči o ritmičkom aspektu plesa može da pohađa radionice. Ko god želi da se kreće i bude svestan muzike, unutrašnjeg ritma na zaigran, ali ozbiljan način. Ko god želi da ima izazov da uči od sebe, za sebe i o sebi.

Ben Šic (Hamburg)

Ben je profesionalni bubnjar, koji je stekao obrazovanje u rodnom Hanoveru. Kao svestran instrumentalista, nastupao je u velikim bendovima, džez orkestrima, latino bendovima, rok i pop grupama i klasičnom orkestrima.

Zatim je otkrio telesnu muziku i uvrstio je u svoj izraz. Od 2015. godine organizuje festival „Bodi ritam“ u Hamburgu. Nastupa i vodi radionice u Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, Austriji, Grčkoj, Argentini i Kini.


O svom radu kaže: „Kada stvaram ritam, uglavnom čujem ritmičke modele koje prenosim na telo. Moja polazna tačka je zvuk. Volim “gruv”. Muzika koju stvaram treba da bude groovy i da pokreće.

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški (Sremski Karlovci)

Na radionicama na festivalu obrađuju neparne ritmove i pesme sa Balkana. Duboko su ukorenjeni u muzičkoj tradiciji zemalja sa ovog područja.

Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti – spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija.

Alice in WonderBand je životni projekat čije jezgro čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 27 godina partneri, kako na sceni tako i u životu. Svoje projekte realizuju kao Udruženje građana Otvoreni krug Novi Sad.


Bogat program festivala tokom tri dana: veče otvorene scene 30. avgusta, koncert predavača 31. avgusta, dvanaest radionica, mogućnost vođene ture po Sremskim Karlovcima, vožnje katamaranom po Dunavu i degustacije vina.

Sremski Karlovci su predivan gradić kraj Dunava, smešten između Novog Sada i Beograda. Duga tradicija gajenja pčela i proizvodnje meda, kao i gajenje vinove loze i proizvodnje vina i rakije, čine ih turističkom destinacijom za koju se mnogi rado odlučuju.

Zbog duge istorije i kulturnih spomenika, Karlovci su nezaobilazno mesto za sve koje interesuje kulturni turizam. Blizina Fruške gore i Dunava su neodoljivi za ljubitelje prirode.

Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci je partner festivala Novi balkanski ritam.

Smeštaj i hrana: Ekološki centar Radulovački i gostiona Kod 4 lava, Sremski Karlovci
Partneri: Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci, Pokret gorana Vojvodine, Vinarija Veritas Sremski Karlovci, SOŠO Milan Petrović Novi Sad, 9Design, MrV production, GigsTix

Obratite nam se za sve informacije.