Uživajte u telesnoj muzici i spajanju svetskih kulturnih baština na prvom festivalu telesne muzike u Srbiji i regionu Novi balkanski ritam od 22. do 25. septembra u predivnom ambijentu Sremskih Karlovaca.

Pohađajte radionice svetskih majstora kao što su Max Pollak, Anna Llombart i Ben Schuetz i domaćih, Marka Dinjaškog i Ane VrbaškiAlice in WonderBand. Osetite kako ritmovi Latinske Amerike, Afrike, Evrope i Balkana pulsiraju vašim telom!

Spojite ples, stvaranje muzike, pokret i pevanje u jedno

Maks Polak (SAD/Austrija) – step plesač, telesni perkusionista, pevač, koreograf, dobitnik nagrada Hufer i Flobert, spaja afro–kubansku, austrijsku i američku tradiciju, nastupa sa simfonijskim i kamernim orkestrima širom sveta. Maks Polak je jedna od najcenjenijih ličnosti današnjice u svetu perkusivnog plesa i world music žanra. O Maksu Polaku piše Vikipedija, a njegov lik se nalazi na poštanskim markama u SAD, u slavu step plesa kao autohtonog američkog umetničkog oblika.

Ben Šic (Nemačka) – bubnjar i telesni perkusionista, osnivač internacionalnog festivala telesne muzike Bodi ritam u Hamburgu, proučava tradicionalnu muziku Južne Amerike, pored širokog obrazovanja koje poseduje u zapadnoj, klasičnoj muzici, kao i popularnim žanrovima. Vodi radionice i nastupa u Evropi i svetu.

Ana Ljombart (Španija) – plesačica, koreografkinja i predavač, umetnički direktor i koreograf plesne trupe Vudbits, spaja tradicionalnu špansku muziku i savremen umetnički izraz.

4. Body Rhythm festival u Hamburgu
Intervju sa Maksom Polakom
Play your body, festivalska pesma, Body Rhythm festival

Program: festival Novi balkanski ritam

22. 09.
Koncert Alice in WonderBand
u večernjim časovima u Ekološkom centru Radulovački
23. 09.
Četiri radionice u trajanju od po 1.5 h sa pauzom za ručak
Otvorena scena (večernji program): nastup lokalnih umetnika, volontera, polaznika radionica na festivalu
24. 09.
Četiri radionice u trajanju od po 1.5 h sa pauzom za ručak
Koncert i prezentacija radionica (večernji program)
25. 09.
Dve radionice od po 1.5 h
Druženje, turistički obilazak

Smeštaj i hrana: Ekološki centar Radulovački, Sremski Karlovci

Partneri: Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci, Pokret gorana Vojvodine, 23. oktobar, SOŠO Milan Petrović Novi Sad

Pokrenuli smo kampanju na platformi Dobri Dabar.
Skupljamo sredstva za sine qua non festivala (put, smeštaj i hranu predavača).
Kampanja traje do 16. juna.

Sada je vreme da nas podržite!

Za sve što želite da znate, slobodno nas kontaktirajte.

Max Pollak, nastup „Sve u jednom“
Anna Llombart, nastup sa grupom
Max Pollak, dokumentarni video

Sremski Karlovci su predivan gradić kraj Dunava, smešten između Novog Sada i Beograda. Duga tradicija gajenja pčela i proizvodnje meda, kao i gajenje vinove loze i proizvodnje vina i rakije, čine ih turističkom destinacijom za koju se mnogi rado odlučuju. Duga istorija i kulturni spomenici čine in nezaobilaznim mestom za sve koje interesuje kulturni turizam, a blizina Fruške gore i Dunava čine ih neodoljivim za ljubitelje prirode.

Kratak video sa radionice u Samoboru, februar 2022. godine
Koncert AWb, Karusel festival, Čačak, 2021. godine