Letnje radionice „Detlići“

Letnje radionice „Detlići“ su ovog leta privukle mnoge ptičice u svoje jato. Početkom juna družili smo se sa drugarima iz osnovne škole i vrtića u Batonji u Mađarskoj. U pitanju je srpska škola SzerbIskola És Óvoda Battonya koja se nalazi na granici sa Rumunijom, što Batonju čini zanimljivom, multinacionalnom zajednicom. Domaćini su nas srdačno primili.

Krajem juna smo održali radionicu Detlići sa nezaobilaznim pesmama iz Stonogice brojalice za decu predškolskog uzrasta i decu nižih razreda osnovne škole u organizaciji Kulturnog centra Apatin. Skakali smo kao žabe, plivali kao hobotnice, pevali i seckali. Više od 20 dece nam se pridružilo pre nego što je „otišlo u Apatin na more“, kako smo saznali od jedne drugarice.

Druženja u Novom Sadu i Herceg Novom

Družili smo se i na Zmajevim dečjim igrama u junu, gde smo odigrali predstavu Kiss. U Herceg Novom smo održali radionice u organizaciji Herceg Festa, a u Novom Sadu u okviru Raspustilišta. Imali smo i veliko zadovoljstvo da vodimo program Dečijeg maskenbala Biblioteke Novi Sad.

U Sremskim Karlovcima smo održali radionice za sve uzraste, nakon koncerta, gde smo spojili decu i roditelje u zajedničkoj igri i učenju.