Koncert AWb na Karusel festivalu

objavljeno u Koncert RikaTaka, Muzika

Fotografije: Aleksandar Alempijević

Grupa Alice in WonderBand iliti AWb je prvi put pomešala akustični i elektro zvuk na živom nastupu. Koncert AWb na Karusel festivalu se desio u Čačku 2. avgusta. Za dizajn zvuka je, kao i uvek, bio zadužen Goran Vujičin iz MrV production, a za Aninu frizuru Budislav Vlajkov. I privatno se cela ekipa radovala putu u Čačak, jer do sada nismo ovde ni nastupali ni bili. Karusel festival ambijentalne i etno muzike ima odličan koncept, čiji je autor novinar i kulturni radnik Dušan Darijević koji, kao i mi, ne voli da stavlja muziku u različite kutije, fioke i pregrade. Na Karusel festivalu su svirali i rokeri i džezeri i world music izvođači, a pre nas je nastupala Branka Parlić sa svojim interpretacijama Satija i Glasa.

Fotografije koje imate prilike da vidite su delo višestruko talentovanog Aleksandra Alempijevića, koji je bio i jedan od domaćina na festivalu, a inače je perkusionista i bubnjar grupe Ethno Jazz Orchestra. 

AWb su otkriće za Karusel festival…

Dušan Darijević za naš nastup i za world music kaže: „Alice in WonderBand su otkriće za Karusel iz više razloga. Repertoar koji izvode, pesme Balkana i šireg okruženja su mahom poznate širem krugu slušalaca, ali način izvođenja, interpretacija i energija su jedinstveni. Alice in WonderBand koriste tela kao instrument i uz originalnu koreografiju i energijom kojom plene, gotovo alhemijskim postupkom, poznato tradicionalno, pretvaraju u novo. Sve vreme drže pažnju publike i stvaraju događaj za dugo pamćenje. Predrasude mnogih, da su etno i world music izvođači relikt prošlih vremena u kojima su začaureni bez mogućnosti promene i interakcije sa savremenim dobom su čista predrasuda i neznanje. Samo malo dobre volje i strpljenja je dovoljno da je nama danas u ovom vremenu potreban savremen muzički izraz koji ima i duboke korene u bogatoj muzičkoj tradiciji.“ A mi se slažemo!
Uskoro ćemo imati prilike da vidimo i duži prilog o koncertu i samom festivalu, a nadamo se i snimku nekoliko numera, koje bi objavili na našem Jutjub kanalu.