AWb u emisiji TV ARTE


Snimak sa predstave Kis odigrane 12. maja u Srpskom narodnom pozorištu. Predstavu je snimala TV ekipa.

Emisija Zu Tisch Vojvodina na našem Jutjub kanalu

Snimali smo AWb u emisiji TV ARTE! Sedam dana akcija: muzike, kuvanja, košenja, pešačenja, roštilja i druženja, izleta, proba i izvođenja predstave Kis... Sva dešavanja su stala u ovih sedam dana.

Premijera emisije na TV ARTE bila je 4. decembra 2021. u 19:40 h u Nemačkoj i u 17:40 h u Francuskoj. Emisiju možete pogledati iz evropskih zemalja u medijateci na ovom linku.

Recepti koji vas očekuju u emisiji

Knede sa šljivama – nezaobilazno jelo u Vojvodini (i šire) pravile su Ana i njena majka Milena.

Povrće u rerni – sjajan veganski recept za povrće pečeno u rerni, sa leblebijom i maslinovim uljem, prste da poližeš!

Predstava Kis u Srpskom narodnom pozorištu bila je kruna snimanja.

Snimali smo i u pušnici Jana Topoljskog, stolara iz Bačkog Petrovca, jer smo u sarmu, naravno, dodali i kulen.

Marko je kosio na starinski način, a trava je rasla i raste…

Kuglof – kolač koji je nezaobilazan, a mi ga pripremamo sa šargarepom i bermetom.

Još jedna veganska poslastica, pašteta od pečurke šumsko pile, a mi smo bili u gostima kod glumca i kuvara Lazara Petrovića i njegove sestre Milice u Sremskim Karlovcima.

Valjušci – jer je testo isto kao i za knedle sa šljivama

Jutrom smo vežbali jogu sa Anom, koja je posle toga skupila biljke za smoothie sa divljim biljem (majkina dušica, plućnjak, sremuš, cvet divlje jagode, aronija i ostali tajni sastojci).


Zašto baš AWb?

Izabrani smo da predstavljamo svoja umetnička i kulinarska umeća i Evropsku prestonicu kulture 2022, Novi Sad. Snimanje ovog programa i događaji nisu ni na koji način pomognuti ili podržani od Fondacije Novi Sad 2021.

TV ARTE je francusko – nemačka državna televizija. Program TV ARTE se simultano emituje na nemačkom i francuskom jeziku i preko satelita se može gledati u čitavoj Evropi.


Zu Tisch – Emisija Za trpezom

Serijal Zu TIsch in… (Za trpezom kod…) je već godinama najpopularnija i najgledanija emisija na TV ARTE. Pošto se TV ARTE gleda u čitavoj Evropi, teško je reći kolika je brojnost gledalaca za ovu emisiju, ali sa sigurnošću se radi o nekoliko desetina miliona gledalaca.

Kad se još uzme u obzir da se emisija u toku naredna tri meseca posle premijere reprizira još tri puta i posle četiri godine ponovo emituje tri do četiri puta, rezonancija i gledanost od strane publike širom Evrope je ogromna i višemilionska.

Producentska kuća ovog serijala distribuira serijal već godinama veoma uspešno po čitavom svijetu putem DVD, Pay-TV i Video on demand. Veliku popularnost ovaj serijal ima u Aziji, Severnoj Americi i Kanadi.