AWb u emisiji TV ARTE

Snimali smo AWb u emisiji TV ARTE! Sedam dana akcija: muzike, kuvanja, košenja, pešačenja, roštilja i druženja, izleta, proba i izvođenja predstave Kis... Sva dešavanja su stala u ovih sedam dana. Priča i video snimak govore više od reči – pogledajte prve fotografije!

Uskoro prvi snimci na našem Jutjub kanalu www.youtube.com/vilovka – zapratite nas!

Knede sa šljivama – nezaobilazno jelo u Vojvodini (i šire) pravile su Ana i njena majka Milena.
Povrće u rerni – sjajan veganski recept za povrće pečeno u rerni, sa leblebijom i maslinovim uljem, prste da poližeš!
Predstava Kis u Srpskom narodnom pozorištu bila je kruna snimanja.
Snimali smo i u pušnici Jana Topoljskog, stolara iz Bačkog Petrovca, jer smo u sarmu, naravno, dodali i kulen.
Marko je kosio na starinski način, a trava je rasla i raste…
Kuglof – kolač koji je nezaibilazan, a mi ga pripremamo sa šargarepom i bermetom.
Još jedna veganska poslastica, pašteta od pečurke šumsko pile, a mi smo bili u gostima kod glumca i kuvara Lazara Petrovića i njegove sestre Milice u Sremskim Karlovcima.
Valjušci – jer je testo isto kao i za knedle sa šljivama
Jutrom smo vežbali jogu sa Anom, koja je posle toga skupila biljke za smoothie sa divljim biljem (majkina dušica, plućnjak, sremuš, cvet divlje jagode, aronija i ostali tajni sastojci).

Snimak sa predstave Kis odigrane 12. maja u Srpskom narodnom pozorištu.
Predstavu je snimala TV ekipa, a deo će moći da se vidi u emisiji.

Najava iz aprila

Najavljujemo AWb u emisiji TV ARTE!

Nadamo se da se ova godina neće nasmejati našim planovima, kao što je prošla. Zato i najavljujemo koncert Alice in WonderBand i predstavu Kiss u maju u Novom Sadu, u organizaciji naše nove saradnice Marte Aničić (Discovery Serbia), koji će biti u sklopu snimanja emisije TV ARTE Za stolom kod…/Zu Tisch in…

Izabrani smo da predstavljamo svoja umetnička i kulinarska umeća i Evropsku prestonicu kulture 2022, Novi Sad. Biće nam zadovoljstvo! Snimanje ovog programa i događaji koji će biti snimani (koncert u Novom Sadu i predstava u Srpskom narodnom pozorištu) nisu ni na koji način pomognuti ili podržani od Fondacije Novi Sad 2021.

Emisija će moći da se prati od jeseni 2021. godine na programu TV ARTE.

Discovery Serbia je ‘not for profit Destination Management Company’ (DMC) koja se bavi promocijom turističkih zbivanja u Srbiji sa fokusom na kulturno – umetničke i prirodnjačke aktivnosti i događaje.

TV ARTE je francusko – nemačka državna televizija. Program TV ARTE se simultano emituje na nemačkom i francuskom jeziku i preko satelita se može gledati u čitavoj Evropi.

Serijal Zu TIsch in… (Za trpezom kod…) je već godinama najpopularnija i najgledanija emisija na TV ARTE. Pošto se TV ARTE gleda u čitavoj Evropi, teško je reći kolika je brojnost gledalaca za ovu emisiju, ali sa sigurnošću se radi o nekoliko desetina miliona gledalaca. Kad se još uzme u obzir da se emisija u toku naredna tri meseca posle premijere reprizira još tri puta i posle četiri godine ponovo emituje tri do četiri puta, rezonancija i gledanost od strane publike širom Evrope je ogromna i višemilionska.
Producentska kuća ovog serijala distribuira serijal već godinama veoma uspešno po čitavom svijetu putem DVD, Pay-TV i Video on demand. Veliku popularnost ovaj serijal ima u Aziji, Severnoj Americi i Kanadi.

Podeli
Objavljeno u Muzika, Teatar, Telo kao instrument i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .