Crowdfunding kampanja do 16. juna – festival Novi balkanski ritam

Reči koje izgovaramo kao mantru ovih dana su:

„Novi balkanski ritam je prvi festival telesne muzike u Srbiji u septembru, a kampanja za prikupljanje sredstava traje do 16. juna“.

Na sajtu Dobri Dabar smo prešli 75% sredstava, ali mi već sa sigurnošću znamo da je kampanja uspešna! Zato ćemo do 16. juna pokušati da prikupimo još 60.000 dinara, kako bi mogli da realizujemo još jedan deo originalog projekta: radionice sa mladima iz Radnog centra SOŠO Milan Petrović.

Kampanja za festival Novi balkanski ritam

14. juna je donatorska svirka za festival u knjižari Bulevar Books u Novom Sadu. Dva dana pred kraj kampanje prikupljamo dodatna sredstva za radionice sa mladima iz Radnog centra SOŠO Milan Petrović. Naučiće repertoar sa kojim će nastupati sa nama na festivalu Novi balkanski ritam 24. septembra. Imamo veliku želju da radimo sa njima, a i oni sa nama. Čekali smo na to četiri godine, pisali projekte, no, od finansiranja ništa. Sada je prilika da nas podržite i da nam se ova žarka želja i ispuni! Ukoliko sakupimo 300.000 dinara, tj. dodatnih 60.000 dinara, imaćemo finansiranje za radionice.
Sa mladima iz Radnog centra sarađivali smo 2018. godine na projektu Ukrštanje. Oni su bili naš Hor tapšača i pratnja na nastupu. Volimo da sarađujemo sa ovim iskrenim mladim ljudima, jer smo se osvedočili da im puno znače naše radionice, kao i nastupi sa nama, i da su im svojevrsna muzička i socijalna terapija.

U okviru Zmajevih dečijih igara održaćemo radionice 11. i 12. juna, prvu u KS Liman za članove udruženja MNRO, a drugu u novosadskom Svratištu za decu ulice u Novom Sadu.

Do kraja školske godine imamo radionice u OŠ 23. oktobar u Sremskim Karlovcima u okviru projekta Aktivne zajednice, koji je podržala Trag fondacija. Na letnjoj pauzi ćemo komponovati muziku i osmišljavati telesne perkusije na ekološke tekstove dece.

Telesna muzika u medijima

Ana je prošlog meseca „opajala“ različite medijske kuće.

Radio emisija Muzika zajednice, razgovor sa Marijom Mitić za Radio zajednice CK 13
Radio emisija Jutarnji padec na Radio Študentu, razgovor sa Nebojšom Kitanovićem
Radio emisija Sceniranje, kratak razgovor o festivalu Novi balkanski ritam, na 50. minutu
Radio emisija Randevu sa muzikom, kratak razgovor o festivalu Novi balkanski ritam sa Nikolom Glavinićem
Lajv (razgovor) Alice in WonderBand sa Olgicom Božinović na Instagramu
Radio Novi Sad, kratko gostovanje Ane Vrbaški

Konačno uživo: festival Body Rhythm u Hamburgu

Verovali ili ne, posle tri godine smo konačno opet otputovali u Hamburg! Izuzetno značajan za mnoge telesne muzičare, ovaj festival je ponovo okupio jednu divnu internacionalnu zajednicu i fantastične predavače koje smo upoznali na prethodnim izdanjima, ali i jednog novog umetnika: Estêvão Marques, španskog umetnika brazilskog porekla, koji svira uz pomoć kašika.

Uskoro ćemo čitati nešto više o festivalu iz Aninog pera. Do tada se možete podsetiti prethodnih izdanja festivala.

Anin putopis o festivalu Body Rhythm Hamburg 2019. godine
Anin putopis o festivalu u Hamburgu 2018. godine