Ergen dedo – novi spot Alice in WonderBand

Da li ste i vi uzbuđeni kao mi oko našeg novog spota za pesmu Ergen dedo? Goran Vujičin je uradio sjajan posao od početka do kraja, a mi smo mu samo pomogli (trep, trep), kao i ekipa koja se okupila i učinila da snimanje bude neverovatno iskustvo.

Spot je u celosti sniman na Fruškoj gori…

u blizini Stražilova i Sremskih Karlovaca, gde porodica Dinjaški/Vrbaški živi već 22 godine i zimi i leti (jesen i proleće da ne spominjemo, jer tada ne samo da živimo, već i plevimo, okopavamo, grabuljamo…). Ideja autora je da snimi deo jednog dana na Stražilovu: od buđenja i jutarnje joge/gimnastike, koju i želimo i moramo da vežbamo, da bi bili fizički spremni i zdravi (i mladi već više od 40 godina!), preko svakodnevnih poslova koje obavljamo (od cepanja drva do kancelarije) i proba i stvaranja koji čine najsjajniji i najlepši deo naših dana.

Sa željom da budemo ekološki svesni…

i bliži prirodi, odselili smo se 1998. godine sa tromesečnom bebom u vikendicu blizu Sremskih Karlovaca. Evo nas nakon 22 godine, još uvek sa istim idejama i stremljenjima, nešto malo stariji, iskusniji i zaljubljeni u umetnost i život.

Pesma Ergen dedo je bugarska tradicionalna pesma. Aranžman je inspirisan aranžmanom koji je Petar Ljondev napisao za legendarni bugarski hor Le Mystère Des Voix Bulgares. Osim toga, ovo je pesma posvećena Aleksu Ostapenko, dragom prijatelju i sjajnom umetniku i pedagogu, čiju radionicu konakola smo pohađali na festivalu Body Rhythm Hamburg, koji nas inspiriše na toliko različitih načina!

Hvala svima koji su učestvovali u realizaciji spota i svima koji su nas inspirisali!

Alice in WonderBand: Ergen dedo
Režija: Goran Vujičin
Izvode: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški
Kamera: Stanislav Kralj
Gafer: Vid Dinjaški
Montaža: Goran Vujičin, MrV production
Kolor: Filip Kuranji
Tonski snimatelj, dizajn zvuka: Goran Vujičin
Acting coach: Višnja Obradović
Kostimi: Nataša Jovičić, LUTKART
Frizura: Budislav Vlajkov, Beastic
Produkcija: MrV production
Fruška gora, februar 2020. godine
www.youtube.com/vilovka
www.facebook.com/AliceinWonderBandSerbia
www.facebook.com/OpenCircleNoviSad