Ergen dedo – novi spot Alice in WonderBand

Da li ste i vi uzbuđeni kao mi oko našeg novog spota?

Goran Vujicin je uradio sjajan posao od početka do kraja, a mi smo mu samo pomogli (trep, trep), kao i ekipa koja se okupila i učinila da snimanje bude neverovatno iskustvo.

Spot je u celosti sniman na Fruškoj gori, u blizini Stražilova, gde porodica Dinjaški/Vrbaški živi već 22 godine i zimi i leti (jesen i proleće da ne spominjemo, jer tada ne samo da živimo, već i plevimo, okopavamo, grabuljamo…). Ideja autora Goran Vujicin je da snimi deo jednog dana na Stražilovu: od buđenja i jutarnje joge/gimnastike, koju i želimo i moramo da vežbamo, da bi bili fizički spremni i zdravi (i mladi već više od 40 godina!), preko svakodnevnih poslova koje obavljamo (od cepanja drva do kancelarije) i proba i stvaranja koji čine najsjajniji i najlepši deo naših dana.

Sa željom da budemo ekološki svesni i bliži prirodi, odselili smo se 1998. godine sa tromesečnom bebom u vikendicu blizu Sremskih Karlovaca. Evo nas nakon 22 godine, još uvek sa istim idejama i stremljenjima, nešto malo stariji, iskusniji i zaljubljeni u umetnost i život.

Pesma „Ergen dedo“ je bugarska tradicionalna pesma. Aranžman je inspirisan aranžmanom koji je Petar Ljondev napisao za legendarni bugarski hor Le Mystère Des Voix Bulgares. Osim toga, ovo je pesma posvećena Alex Ostapenko, dragom prijatelju i sjajnom umetniku i pedagogu, čiju radionicu konakola smo pohađali na festivalu Body Rhythm Hamburg, koji nas inspiriše na toliko različitih načina!

Hvala svima koji su učestvovali u realizaciji spota i svima koji su nas inspirisali!

Alice in WonderBand: Ergen dedo
Directed by/Režija: Goran Vujičin
Performers/Izvode: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški
Camera/Kamera: Stanislav Kralj
Gaffer: Vid Dinjaški
Video editing/Montaža: Goran Vujičin (MrV production)
Kolor/Color: Filip Kuranji
Sound design, music production/Tonski snimatelj, dizajn zvuka: Goran Vujičin (MrV production)
Acting coach: Višnja Obradović
Costumes/Kostimi: Nataša Jovičić (LUTKART)
Hair/Frizura: Budislav Vlajkov (Beastic)
Production/Produkcija: MrV production
Fruška gora
February 2020/ferbuar 2020.
Podeli
Objavljeno u Muzika i označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .