Koncert AWb u Rančićevoj kući

objavljeno u Koncert RikaTaka, Muzika

Koncert AWb balkanske muzike RikaTaka izveli smo u okviru ciklusa Muzička bašta u Centru za kulturu Grocka. Pesme iz Srbije, Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Mađarske i Turske povele su nas na putovanje po regionu. U auditorijumu su bili slušaoci svih godišta, a posle koncerta smo saznali da nas neki od najmlađih slušalaca znaju po Stonogici brojalici.

Koncert je trebalo da se održi u petak, kao i svi koncerti u ciklusu Muzička bašta, ali je u petak popodne nebo obećavalo neverovatan nastup, pa je naš odložen za subotu. Bilo je magično u smiraj dana u Rančićevoj kući, uz vetrić koji je pirkao i nosio miris obližnjih lipa.

Fotografije: Danica Trajković

U sumrak smo doživeli iznenađenje, kada su nas komarci napali žestoko, zagrejane i raspevane, pa smo svakih deset sekundi dodavali još desetak dodatnih udaraca, da bi se odbranili od krvopija. Takođe smo podelili sa publikom ideje o tome da je upravo ova situacija doprinela stvaranju tehnike telesnih perkusija.

Ovaj koncert je bio prava avantura, posebno jer smo ga izveli nakon godinu dana šutnje. Sledeći je na Karusel festivalu u Čačku 2. avgusta.

Posebno hvala divnim domaćinima u Centru za kulturu Grocka, koji su krivi za fotografije, i Mariji Vitas i Bojanu Đorđeviću, koji su predložili naš nastup. I, naravno, Budislavu Vlajkovu iz studija Beastic za još jednu neponovljivu frizuru.

Do slušanja i gledanja!