Stonogica brojalica je koncert kakvog nema na svetu, po prvoj knjizi dečijeg stvaralaštva brojalica čiji su autori predškolci iz vrtića Stonogica u Sremskoj Mitrovici.

Pesme su uglazbili Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, poznati kao muzičko – pozorišni duo Alice in WonderBand.

Ova muzika za decu može se čuti (i videti) u emisiji TV Vojvodine Stonogica brojalica u onlajn formatu, ali i televizijskom programu.

Posebnost dua Alice in WonderBand je telesna muzika, kojom se jedini bavimo u našem regionu. Sem što smo izvođači, mi smo i edukatori, pa učimo i male i velike da tapšu, puckaju prstima i lupkaju po telu i nogama u ritmu. Ova tehnika je za sve blagotvorna, jer razvija govor, motoriku, koordinaciju pokreta, koncentraciju, stimuliše stvaranje novih sinapsi, a sve to kroz igru i zabavu.

Naše onlajn radionice Detlići prate deca i pedagozi u regionu. Priključite se i vi na www.youtube.com/vilovka.

Svirajte telom – jer je život jedan

Objavljeno
0 Comments
Svirajte telom sa Alice in WonderBand: radionice za celu zajednicu, edukacije za pedagoge, saradnja sa CEKOM-om, premijera Stonogice brojalice.
Stonogica brojalica

Brojalice i telesna muzika u razvoju govora predškolskog deteta

Objavljeno
0 Comments
Naučite da pokrenete, motivišete i podučite decu kroz igru! Vebinar Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju predškolskog deteta nudi vam kombinovana znanja iz polja obrazovanja, pedagogije i umetnosti.