Koncert i radionica Alice in WonderBand

Ovog februara započeli smo razmenu iskustava i znanja kroz Twinning projekat u saradnji sa udrugom Cirkultura iz Samobora. Kad smo već na putu, nismo mogli da odolimo da nastupamo i održimo radionicu u Hrvatskoj. Za radionicu se tražilo mesto više, a koncert je tek bio početak saradnje. Bilo je sjajno i jako dinamično!

Koncert u Zagrebu

U okviru ciklusa koncerata Vrelo zvuka u klubu Močvara u Zagrebu, nastupili smo sa koncertom balkanske muzike 13. februara.

Nama je ovaj koncert značio i nešto više: obeležili smo 25 godina kako smo u ljubavi. A sve ostalo što radimo se iz te ljubavi stvorilo!

Hvala puno Emiru Fulurija koji je bio sjajan domaćin i publici koja nas je najsrdačnije dočekala i sve vreme koncerta uživala i navijala.

Fotografije: Jahvo Joža

Radionica u Samoboru

Na radionici u Samoboru smo se posvetili izvođenju nepravilnih ritmova sa Balkana kroz tehniku telesne muzike. Dodirnuli smo se osnova tehnike, postavke tela i glasa, obradili načine na koji se mogu stvarati aranžmani za različite nepravilne ritmove i naučili aranžman za bugarsku pesmu Izgrjala e mesečinka.

Dvadeset polaznica i polaznika nam se priključilo u istraživanju zvukova koje telo, pokret i glas proizvode.

Nakon radionice polaznici su dobili materijale: kratke video tutorijale i note sa zapisanim aranžmanom pesme.

Radionica je organizovana u partnerstvu sa udruženjima Cirkultura iz Samobora i Centar za kazalište potlačenih POKAZ iz Zagreba.

U planu nam je da se ponovo vratimo u Samobor na proleće. Više informacija uskoro!

Ukoliko želite da učite sa nama onlajn prijavite se na radionicu Novi balkanski ritam u martu. Nastavićemo da istražujemo nepravilne ritmove s Balkana i muzičko kulturno nasleđe – sledeća pesma na redu je Jovano, Jovanke iz Makedonije.

Fotografije i video snimak: Sanja Prodan