Pripreme za Novi balkanski ritam i nastavak turneje – telesna muzika u aprilu

Naša crowdfunding kampanja za festival Novi balkanski ritam polako odmiče, kao i ovo proleće: malo leta, pa malo košave, malo sunca, pa malo snega.

No, imamo poverenja u vas, našu zajednicu. 365.000 dinara nije tako puno, poslebno ne za internacionalni festival. Spremili smo vam lepe nagrade!


Dođite da se družimo 29. aprila na Fruškoj gori! Radionica telesne muzike, šetnja do Sremskih Karlovaca, ručak u gostioni Kod četiri lava, vožnja katamaranom po Dunavu: jedna idealna subota! Svi uzrasti su dobrodošli. U cenu ulazi radionica i šetnja.

Povezaćemo vas sa restoranom u Karlovcima i Pokretom gorana Vojvodine, ako želite vožnju katamaranom.


Ovaj ceger je idealan da za sve namene. Mi uvek držimo po jedan u torbi, da ne bi koristili plastične kese.

Dizajn, kao i uvek, je uradila Marija Opalić 9Design.

Štampu realizujemo u saradnji sa dragim partnerima, SOŠO Milan Petrović, Novi Sad.

U cenu cegera je uračunata i poštarima na Srbiju i region.


Svaka beretka će biti istog kroja, ali unikatnog izgleda.

Jelena Nedeljković iz Sobe odevnih opsena je draga saradnica, a sada već prijateljica.

Upoznali smo se kada smo bili u potrazi za modnim dizajnerom za novi, ekološki kostim.

Jelena se bavi održivom modom.


Malo je reći da smo zahvalni vama, našim donatorima, pratiocima, našoj zajednici. Zahvalni smo do neba!

Zato ćemo biti jako radosni kada nam zatražite ovu nagradu, jer ćemo imati prilike da svoju zahvalnost izrazimo kroz pesmu i ritam, onako kako najviše volimo.

Svaka pesma je namenjena posebno vama – svakom od naših podržavalaca.


Na festivalu Novi balkanski ritam imaćete priliku da učestvujete u dvanaest radionica internacionalnih umetnika. Ako imate obaveze u toku radne nedelje, ovaj vikend paket radionica je idealan za vas i najpovoljniji na festivalu.


Ako imate smeštaj u blizini i želite samo da dođete na radionce u toku festivala, ovaj paket je za vas. Pridružite nam se na 12 radionica u toku tri dana festivala, od 25. do 27. avgusta.

Paket ne obuhvata smeštaj, niti hranu.


Ako pored radionica u toku vikenda želite da obezbedite i smeštaj i hranu u toku tri dana, odlučite se za Vikend paket. Sarađujemo sa hostelom eko centra Radulovački i gostionom Kod četiri lava. Garantujemo vam da je odnos cena i kvalitet najbolji mogući.


12 radionica tokom tri festivalska dana i smeštaj i hrana, ceo paket je pun paket!

U toku kampanje, paketi su po promotivnim cenama.

Nakon kampanje ćete moći da ih kupite preko GigsTix servisa.

Koncerti i radionice u aprilu

Turneja RikaTaka, novi balkanski ritam se nastavlja

U aprilu se nastavlja naša regionalna turneja. Imaćemo dva koncerta: u Novom Sadu (Bulevar Books, 11. aprila u 19 časova) i Beogradu (Dorćol Platz, 19. aprila), koji će u isto vreme biti i donatorska žurka za festivalsku crowdfunding kampanju. Računamo na vašu podršku!

Vidimo se 14. aprila u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu na koncertu, a sutradan, 15. aprila, na radionici telesne muzike.

16. aprila smo u Zadrugi Zelenica, gde ćemo izvesti predstavu Kiss i nakon toga održati radionicu. Ovde očekujemo sve uzraste – roditelje sa decom i bake i deke. Prijave su obavezne.

U maju nas očekujte u Loznici na Statua fest-u. Držaćemo radionice za sve uzraste na retreat-u na Lastovu, predivnom zelenom ostrvu. Putujemo u Tiranu na Festival uličnih izvođača i, naravno, ne propuštamo festival Body Rhythm u Hamburgu, gde ćemo i nastupati na festivalskom koncertu. Uskoro ćemo imati još novosti!

I sačuvajte 29. april za radionicu na Fruškoj gori. Ne zaboravite da se prijavite!

Seminar Brojalice i telesna muzika… u Sremskoj Mitrovici

Radim svakodnevno sa decom i desi mi se da upadnem u rutinu. Ovo je bila injekcija protiv toga i ideje za nove aktivnosti samo naviru. Inspirativno!

Master defektolog iz Beograda, mešovita uzrasna grupa od 18 meseci i stariji

Pridružite nam se u EPU Stonogica na dvodnevnom seminaru Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju govora predškolskog deteta 22. i 23. aprila. Seminar je akreditovan kod Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i nosi 23 boda. Za učešće se obratite našoj organizatorki, Ani Ivetić, na telefon +381(0)64 241 4075 (Viber, WhatsApp).

Sjajan seminar koji pokazuje vaspitačima i učiteljima kako na zanimljiv način poprave kulturu govora. Povezati pokret, muziku  govor je tako prirodno… efikasno i zanimljivo.

Učiteljica iz Novog Sada

Snimanje novog muzičkog spota za pesmu Jovano, Jovanke

Ovog proleća očekuje nas snimanje novih muzičkih spotova! Uz podršku pojekta MOST Music snimamo jedan „dugometražni“ spot za pesmu Jovano, Jovanke i više kratkih spotova za društvene mreže. Muzički spotovi će biti snimani u produkciji MrV production u Novom Sadu, na Fruškoj gori, u Sremskim Karlovcima.

Sjajne vesti su i da smo odabrani da nastupamo na showcase festivalu BALKAN:MOST u 9. 9. u Vespremu u Mađarskoj!

MOST Music je evropski projekat koji je stvorila mreža world music stručnjaka iz muzičke industrije. MOST Music je složena evropska strategija za balkansku world muziku, koju podržavaju Kreativna Evropa, program evropske komisije za podršku kulture i audiovizuelnog sektora – www.mostmusic.eu.

Iz medija

U martu smo gostovali u jutarnjem programu Radio – televizije Srbije.

Gostovali smo i na ELTA televiziji, TV BN i ATV, kada smo bili u Banja Luci, kao i u programu beogradske televizije Studio B.

Ana je razgovarala sa Daliborom Trojakom za njegov video blog, koji možete naći na njegovom kanalu, kao i deo snimka koncerta iz Koprivnice.

Gostovanje u emisiji Art-erija na RTV Vojvodini.