Srećni praznici!

objavljeno u Novosti

Dobri ljudi, srećni praznici!
Želimo vam da shvatite i osetite šta je stvarno važno u vašem životu, a onda da svim silama stremite ka tome.
Želimo vam upornosti, snage i volje da ostanete na svom putu.
Želimo vam da uživate u procesu i u svakodnevnim malim nagradama koje vam život donosi.
Želimo vam da s ljubavlju gradite svoje snove, jer su tako vredni i smisleni.
Ništa od ovog nije jednostavno, no, verujte nam na reč, vredi.

Neki od projekata iz 2021. godine na koje smo ponosni

Emisija Zu Tisch Vojvodina koju smo snimali u maju ove godine imala je premijeru u decembru na TV Arte.

Kao što smo godinama negovali svoju umetnost, tako smo se bavili i time šta i kako jedemo. Zato nam je drago da smo podelili svoje umeće i predstavili Vojvodinu u svetu.

Hvala puno nezavisnoj produkciji MiCa films iz Berlina i novinarki Mirjani Momirović koja je tako majstorski osmislila i realizovala ceo projekat. Uživali smo u saradnji sa profesionalcima.

Celu emisiju na nemačkom jeziku možete pogledati na našem Jutjub kanalu, a ove godine nas očekuje i emisija sinhronizovana na engleski.

Novi balkanski ritam, radionice telesne muzike sa Balkana na engleskom jeziku objavljujemo od 2020. godine.

Već nekoliko godina radimo na projektu internacionalnog festivala telesne muzike u Sremskim Karlovcima. Nadamo se da će baš 2022. biti ta u kojoj će prvo izdanje festivala ugledati svetlost dana.

Otvoreni smo za predloge, ukoliko želite da se pridružite ekipi festivala ili imate ideju za finansiranje festivala.

Onlajn radionice za decu Detlići smo započeli u martu 2020. godine, saradnjom sa Jasminkom Petrović na njenom serijlu Čitanjac, igranjac…

Prvo tokom izolacije, a zatim u periodima onlajn nastave, bili smo sa vama: vaspitačicama, učiteljicama, nastavnicama i decom. Radionice smo realizovali sami, od zamisli do postavljanja na internet, uz pomoć prijatelja i porodice (Alisa Dinjaški, Boris Radivojkov), koji su nas snimali.

Nakon dve godine besplatnih radionica odmaramo. I verujemo da se vidimo i u 2022. godini!

Projekat radionica telesne muzike za decu u OŠ 23. oktobar u Sremskim Karlovcima nam je ogrejao dušu i bio kao poklon na kraju godine! Bilo je veliko zadovoljstvo raditi sa decom iz prvog i trećeg razreda i sarađivati sa njihovim učiteljicama. Nadamo se da ćemo ovu saradnju nastaviti i u godini pred nama, jer je veselje pratiti decu kako rastu, uče, kako se razvijaju i menjaju i znati da smo i mi doprineli da budu radosni i kreativni ljudi.

Projekat je podržan od strane Opštine Sremski Karlovci.

Naš koncert balkanske muzike izveli smo sedam puta ove godine. Zvuči malo, no mi smo zadovoljni. Koncert na Karusel festivalu doneo nam je sjajan snimak koji verno prenosi kako zvučimo uživo sa muzičkom podlogom.
U Sremskim Karlovcima, Grockoj i Novom Sadu smo se gledali sa publikom u oči, a u Somboru nam je srce ogrejala naša verna publika. U Kanjiži smo prvi put nastupali na tatami – podlogama, gostovali smo nekoliko puta u Šarenici.

U sledećoj godini nas očekuje prvo izdanje albuma! Uskoro više novosti.

I ove godine smo se osvedočili da su najlepše radionice one koje pohađate uživo. Zato smo vodili radionice Telo kao instrument gde god i kad god smo imali prilike.

Moramo priznati da je magična atmosfera bila baš u šumi na Fruškoj gori na omladinskoj razmeni ConneXt u organizaciji Kreativne mreže Panonika, što možete videti i poslušati na ovom snimku. Uživali smo i u svim ostalim stvaralačkim putovanjima koje smo preduzeli u Skoplju, Brseču, Herceg Novom, kraj Obedske bare, u Batonji, Apatinu, Irigu, Kruševcu, Zrenjaninu.

Izdvojili bi i radionicu u Beogradu u kojoj smo spojili muziku i matematiku, nerazdvojne rođake, u okviru manifestacije Maj mesec matematike.

Ove godine rođen je i prvi akreditovani seminar za pedagoge koji smo osmislili i realizovali u saradnji EPU Stonogica i Vesnom Stanimirović.

Pet puta smo se družili, što uživo, što onlajn, sa preko 150 predagoga iz cele Srbije i regiona i delili sa njima svoje metode, znanja i inspiraciju. Hvala svima koji su učestvovali u našim edukacijama i vidimo se uskoro!

Po muzičkim emisijama za decu TV Vojvodine Stonogica brojalica osmislili smo i koncert za decu, koji je imao svoju premijeru u Zrenjaninu na festivalu Na sopstveni pogon, a zatim smo ga izveli na manifestaciji Karlovačka vinska idila u Sremskim Karlovcima.

Radujemo se novim druženjima sa decom i prilikama da i oni zatapšu sa nama i učestvuju u muzici.