Stonogica brojalica – nove epizode

Vesti o emisiji Stonogica brojalica: osam novih epizoda je ugledalo svetlo dana na Jutjub kanalu emisije Dobro jutro, lenjivci, redakcije za decu i mlade TV Vojvodine.
Tekstove brojalica su pisali predškolci iz Ekološke predškolske ustanove Stonogica u Sremskoj Mitrovici, uz pomoć direktorice ustanove Vesne Stanimirović i vaspitačice Ane Ilić.

Ekipa koja je realizovala emisije Stonogice brojalice je: Eva Bokan, urednica redakcije za decu i mlade TV Vojvodine, tim grafike TV Vojvodine (Robert Kliban, Nemanja Radovanović, Marija Brkić) i tim Alice in WonderBand – Višnja Obradović, koja je osmislila koreografije i Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, koji su muziku komponovali, uradili aranžmane za telesne perkusijie, snimili pesme i izveli koreografije. Ekipa koja je pesme realizovala u Studiju M Radio Novog Sada su Darko Varga i Marko Čokulov. Sjajne frizure su delo uvek prisutnog Budislava Vlajkova iz frizerskog studija Beastic u Novom Sadu.

Pronađite video snimak sa snimanja novih brojalica u studiju Radio Novog Sada na ovom linku na Fejsbuk stranici „Dobro jutro, lenjivci“.

Pet gusaka

Pet gusaka je naša verzija bećarca – za decu.
Pet ljutih gusaka
Po barici skače
Jedna juri, druga žuri
Peta glasno gače
Vesna Stanimirović

Šest godina

Šest godina je pesma o jednoj Jovani koja zna da čita i piše, a ima samo šest godina.
Šest godina Joca ima
Ponosi se ona njima
Da piše zna, da čita zna
Glavica joj pametna.
Elena Pavić, Vesna Stanimirović

Dobro dete

Pesma Dobro dete nas podseća šta to stvarno znači „biti dobar“ (a ne „biti miran“). Mnogi od nas su bili nemirna deca, i u tome nema ništa loše! Samo je našim majkama ponekad bila potrebna podrška…
Ja sam dobro dete
Od glave do pete
A mama se srdi
Pa me često grdi
Onda dođe tata
Velik kao vrata
Rado mamu teši
Dok se ona smeši
Ja sam dobro dete
Od glave do pete
Vesna Stanimirović

Laki i mačak

Brat i sestra često imaju drugačije želje, i treba uvažiti i jednu i drugu. Uz ljubav i pažnju, i pas i mačka će se sjajno slagati.
Laki ima mačka
Neće psa i tačka
Hoće pravog tigra
Da se sa njim igra
A ja hoću štene
Da se mota oko mene
Nađa Jelenković

Četiri mace

Divno je kada se deca brinu za životinje! Juca iz pesme ima pravi hor, i zato smo odlučili da ga ovekovečimo u pesmi Četiri mace.
Četiri mace
Četiri kuce
Trče veselo
Do seke Juce
Nosi im hranu
Nosi im mleka
Mnogo ih voli
Njihova seka
Aleksandar Stanimirović, Tamara Jovelić, Elena Pavić

Dva lava

I lavovi nekada imaju lavlju glavobolju. U Dva lava učimo kako je izlečiti.
Dva strašna lava
Zabolela glava
Lavice ih paze
I često ih maze
Filip Nestorović, Mihajlo Crnojakić, Aleksa Miljković, Ana Ivetić

Hobotnica

Svaka mama se makar jednom osetila kao da ima četiri ruke i četiri noge kojima balansira, hvata, kuva, peče, pere, sprema i mazi. Pesma Hobotnica samo podseća da su mame baš ovakve i peva o jednoj hobotnici na dnu mora, koja se – kupa!
Hobotnica bela
Na kamen je sela
Pa će da se kupa
Dok ne stigne
Dok ne stigne… supa!
Vesna Stanimirović

Jedan rak

Nežna uspavanka Jedan mali rak je poslednja u drugom ciklusu Stonogice brojalice i posvećena je jednom stidljivom raku – dečaku.
Jedan mali rak
Pobeže u mrak
Gricnula ga riba
Pa ga boli tiba
Milica Simić, Jovana Garčević

Fotografije sa snimanja Stonogice brojalice, Robert Kliban i Eva Bokan

Pored ovih osam, podsetite se prvih deset pesama. Pripremamo za vas dva iznenađenja: jedno je da ćemo baš u februaru 2021. godine nastaviti snimanje, pa vas uskoro čekaju još deset novih pesama! A druga je da pripremamo koncert za decu Stonogica brojalica. Vidimo se čim budemo smeli. Do tada pratite naše onlajn radionice Detlići!