Detlići – Aktivne zajednice

Jaaaaaakoooooo smooooo sreeeeeećni! Trag fondacija je podržala naš projekat Detlići – telesna muzika za decu po pozivu Aktivne zajednice, koji ćemo realizovati u lokalnoj zajednici Sremskih Karlovaca! Evo o kakvom projektu se radi.

Detlići – telesna muzika za decu podrazumeva radionice telesne muzike za decu za četiri odelenja I i III razreda (oko 100 dece) 23. oktobar u Sremskim Karlovcima od kraja marta do sredine juna i u toku oktobra 2022. godine. U toku projekta ćemo se baviti tehnikom telesnih perkusija, koja će biti sredstvo da deca iskažu sopstvene stavove o prirodi i njenom očuvanju na lokalu i u globalu.

Projekat takođe podrazumeva ekološke radionice, na kojima će deca promišljati svoje stavove, u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine, razgovore sa seniorima iz Sremskih Karlovaca, koji će deci približiti kako je priroda izgledala u njihovom detinjstvu i posetu Muzeju pčelarstva, u toku ovog proleća.

Nakon toga će deca imati priliku da napišu tekstove za muzičke numere, koje ćemo uglazbiti, a na jesen i da nauče te aranžmane, snimićemo ih i postavimo na društvene mreže.

Na ovaj način se nadamo da ćemo doprineti razvoju ekološke svesti kod dece.

Pojekat realizujemo kao udruženje građana Otvoreni Krug Novi Sad.

Mediji o projektu Detlići

Poslušajte prilog novinarke Jelene Glušica o projektu Detlići u OŠ 23. oktobar u Sremskim Karlovcima, kao i našem radu i novostima našeg udruženja, emitovan na Radio Novom Sadu.