Telesna muzika – jesenje novosti

Leto je brzo prošlo i donelo nam razne zanimljive događaje. Između ostalog, pesma za decu koju smo snimili za društvene mreže, kao i mnoge druge do sada, postala je viralna na TikTok-u. Bili smo u potpunom šoku – ova pesma nam nije ni bolja ni draža od mnogih koje smo stvorili. Ali je vrlo jednostavna, a to je izgleda potrebno da bi region percipirao ono čime se bavimo.

Ljudi, ne bacajte smeće je regionalni letnji hit za mnogu decu i tinejdžere, a to je i Jedna vrana, pa i Pliva patka preko Save. Ove pesme su nas upoznale sa još jednim fenomenom koji nam je bio (prilično) nepoznat, a to su hejteri i regionalna hejt kultura. Mi smo o tome i razgovarali u više navrata sa novinarima, ali smo i odgovorili svim različitim obožavaocima onako kako najbolje znamo, a to je – pesmama.

Sa TikTok profilom smo započeli, jer smo smatrali da ćemo tako decu pozvati da snimaju duete sa nama i da rade telesne perkusije. Uznemirujuće je što se samo nekoliko dece usudilo da objave video snimke gde pevaju ili izvode naše koreografije, jer se boje dežurnih hejtera. Zar nije suludo da se deca igraju u tajnosti, kako ih neko ne bi ismevao? Pozivamo vas da o ovom fenomenu govorite. Mi imamo moć da budemo promena koju želimo, ako se udružimo i reagujemo – zajedno.

Dečije pesme Ljudi, ne bacajte smeće, Platane moj, Pazi na reku, Propolis, polen i med, Pesma o prirodi su deo projekta Detlići, telesna muzika za decu podržanog od Trag fondacije kroz poziv #aktivnezajednice. Pročitajte više na ovom linku.

Akreditovani seminar Brojalice i telesna muzika od jeseni – telesna muzika u vrtiću i školi

Akreditovali smo seminar Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju govora predškolskog deteta kod Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja. Od jeseni novi seminari u trajanju od dva dana obuke. Treći dan sprovodite praksu u školi ili vrtiću. Seminar nosi 24 boda, a sprovodimo ga u saradnji sa Vesnom Stanimirović i ekološkom predškolskom ustanovom Stonogica.

Drugi o nama

Nenad Blagojević – Priče sa dušom

Telesna muzika – letnje crtice

Deo smo reportaže o Sremskim Karlovcima na Not so bad channel with Ivan.

Nastupali smo na Trznfestu i Floating Castle festivalu u Sloveniji i Korifej festivalu u Crnoj Gori.

Organizovali smo prvi festival telesne muzike u regionu Novi balkanski ritam!
Vidimo se od 22. do 25. septembra u ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima – večernja dešavanja su besplatna.

A u novembru nam izlazi prvi muzički album – uskoro više novosti!