Telesna muzika – mart, proleće!

Dok čekamo da zima po poslednji put pokaže svoje zube, uživamo u ranom proleću! Sredinom februara smo bili na putovanju u Slovačkoj i Poljskoj, nastupali smo, vodili radionice i istraživali umetnički materijal koji ćemo obraditi na rezidenciji u Bitomu u martu. Ispred nas su radionice i nastupi u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani.

Sledeća radionica u Srbiji je u Beogradu 25. februara. Nakon Međunarodnog dana telesne muzike, nastavljamo saradnju sa Kućom umetnica, divnim novim nezavisnim kulturnim centrom na Dorćolu. Zbog velikog interesovanja, odlučili smo da održimo ciklus radionica: nakon februara, vraćamo se 14. aprila, 12. maja i 9. juna. Radionice se održavaju nedeljom od 11 sati i već imamo veselu, za sada žensku, grupu. Prijavite se preko ovog formulara. Dobro došli!

Jednodnevni seminar tjelesne glazbe Tijelo kao instrument

Želite li naučiti nove vještine u radu s djecom? Trebate inspiraciju kako zainteresirati djecu i uključiti ih u praćenje nastave, razvijanje motoričkih i glazbenih sposobnosti, pamćenja, koncentracije? Inovativna tehnika tjeloglazbe omogućuje djeci učenje kroz igru na jednostavan i zanimljiv način. Jednodnevni seminar tjelesne glazbe Tijelo kao instrument održat će se u Zagrebu 2. ožujka 2024. od 11 do 16 sati u Osnovnoj školi SredišćePrijavite se putem obrasca.

U Zagrebu ćemo nastupati u prostoru Zadruge Zelenica. Rezervišite svoje mesto.

Koncert, predstava i radionica u Ljubljani

Nakon Hrvatske dolazimo u Sloveniju, prvi put ove godine. U CPU Ljubljana ćemo 04. 03. voditi radionicu Novi balkanski ritam od 18 sati, a u 19.30 počinje predstava Kiss. Prijavite se na radionicu preko ovog formulara. Naš koncert možete čuti sutradan, 05. 03. u Celici u okviru ciklusa Sozvučja svetov.

Festival Novi balkanski ritam u Sremskim Karlovcima

Paketi za festival Novi balkanski ritam su u prodaji! Pridružite nam se na slavlju života, muzike i pokreta u Sremskim Karlovcima od 30. 08. do 01. 09. Dvanaest radionica, dva koncerta, internacionalna zajednica učesnika i predavača, domaća hrana, degustacija vina, vožnja katamaranom po Dunavu, vođena tura po Karlovcima staju u tri nezaboravna dana. Osigurajte svoje mesto danas! Ukoliko želite da platite samo radionice, bez hrane i smeštaja, obratite nam se.

@aliceinwonderbandserbia

New Balkan Rhythm festival concert – Anna Llombart / Barcelona – Ben Schuetz / Hamburg – Elena Hristova / Skopje – Max Pollak / New York – Marko Dinjaški – Ana Vrbaški / Sremski Karlovci #bodymusic #worldmusic #globalmusic #telesnamuzika #tjeloglazba #telesneperkusije #telokaoinstrument #novibalkanskiritam #newbalkanrhythm #bodypercussion @Alice in WonderBand

♬ original sound – Alice in WonderBand
Ana Ljombart, Maks Polak, Ben Šic i AWb ovog avgusta ponovo sa vama na festivalu Novi balkanski ritam

25/02 Radionica Novi Balkanski ritam, Kuća umetnica, Beograd
02/03 Koncert, Zadruga Zelenica, Brezovica, Zagreb, Hrvatska
02/03 Jednodnevni seminar tjelesne glazbe Tijelo kao instrument, Zagreb, Hrvatska
04/03 Radionica, predstava Kiss, CPU, Ljubljana, Slovenija
05/03 Hostel Celica, koncert u okviru ciklusa Sozvučja svetov, Ljubljana, Slovenija
11/03 do 31/03 Rezidencija uz podršku programa Culture Moves Europe, Teatr ROZBARK, Bitom, Poljska
16 i 17/03 Predstava Kiss, Teatr ROZBARK, Bitom, Poljska
06/04, 07/04 Radionica FOLK FOR FUN, Poznanj, Poljska
14/04 Radionica, Kuća umetnica, Beograd
18/04 Stonogica brojalica, KOC Boljevac
24/04 Koncert, Zorica, Ljubljana, Slovenija
26/04, 27/04 Koncert, predstava, radionica, Balkan Trafik Festival, Brisel, Belgija

U martu putujemo u Bitom, grad na jugu Poljske na rezidenciju! Sarađujemo sa plesnim pozorištem Teatr ROZBARK i krakovskom Akademijom pozorišnih umetnosti (odeljkom u Bitomu). Radni naziv projekta je Bytom and Novi Sad: mirror with sound. Istražićemo sličnosti i razlike između sudbina ljudi u ova dva grada i zemlje kroz tradicionalne pesme. Pesme će ozvučiti ples, a sve će ispratiti koreografije za plesače sa telesnim perkusijama. Radićemo sa studentima savremenog plesa na Akademiji, plesačima Teatra ROZBARK i lokalnim muzičarima.

Na radionici koju smo održali 15. 02. muzičarima i plesačima Teatra ROZBARK, upoznali smo buduće saradnike, a oni su imali prilike da se okušaju u telesnoj muzici. Sutradan smo se sastali smo sa upravom Akademia Sztuk Teatralnych im. Stanisława Wyspiańskiego w Krakowie Filia w Bytomiu, seniorima iz lokalne zajednice, kao i sa muzičarima koji su čuvari šleske tradicije: Igom Fedak i Robertom Kierom. Istraživali smo muzički materijal koji ćemo obraditi tokom rezidencije u martu. Hvala puno domaćinu, Mateušu Kovalskom, na sjajnoj organizaciji i srdačnom gostoprimstvu! Jedva čekamo da se vratimo u martu.

Fotografije: Jola Staszczyk

Rad sa plesačima i muzičarima iz Poljske nastaće uz podršku Evropske unije i Gete Instituta, granta za mobilnost Culture Moves Europe.

Koncert u Bratislavi 13. 02. u kafeu Scherz bio je prilika da se sretnemo i sa organizatorima World Music Festival Bratislava i razgovaramo o rezidenciji ovog leta, u avgustu. Kao iznenađenje, pripremili smo jednu slovačku tradicinalnu pesmu, koju smo prvi put izveli, na zadovoljstvo publike i domaćina.