Telesna muzika u februaru

Proleće ili ne, ali godina se otvara pred nama. Učešće u projektu MOST Music prošle godine, to što smo izdali album za CPL Music, puno je toga promenilo za nas. Ove godine nastupaćemo i voditi radionice u trinaest zemalja, kako stvari za sada stoje! Proverite ispod gde i kada. Ne zaboravimo Novi balkanski ritam, festival telesne muzike, koji ćemo i ove godine organizovati u ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima.

Telesna muzika do kraja aprila

13/02 Koncert, Kafe Scherz, Bratislava, Slovačka
15/02 Radionica, Teatr ROZBARK, Bitom, Poljska
17/02, 18/02 Radionica, Kontakt. Przestrzeń Ruchu,Tańca i Muzyki, Krakov, Poljska
25/02 Radionica Novi Balkanski ritam, Kuća umetnica, Beograd
02/03 Koncert, Zadruga Zelenica, Brezovica, Zagreb, Hrvatska
05/03 Hostel Celica, koncert u okviru ciklusa Sozvučja svetov, Ljubljana, Slovenija
04/11 do 31/04 Rezidencija uz podršku programa Culture Moves Europe, Teatr ROZBARK, Bitom, Poljska
06/04, 07/04 Radionica, Poznanj, Poljska
14/04 Radionica, Kuća umetnica, Beograd
18/04 Stonogica brojalica, KOC Boljevac
24/04 Koncert, Zorica, Ljubljana, Slovenija
26/04, 27/04 Koncert, predstava, radionica, Balkan Trafik Festival, Brisel, Belgija

Tekst o albumu Alice in WonderBand RikaTaka, New Balkan Rhythm u nemačkom magazinu Folk Galore

Radionice u Beogradu i festival u Sremskim Karlovcima

Radionica u Kući umetnica na Međunarodni dan telesne muzike

Nakon Međunarodnog dana telesne muzike, odlučili smo da nastavimo saradnju i jednom mesečno držimo radionice u Beogradu u Kući umetnica. Možete kupiti paket od četiri radionice, ili učestvovati na samo jednoj. Prijavite se preko ovog linka.

Naš festival Novi balkanski ritam čeka vas od 30. avgusta do 1. septembra u Sremskim Karlovcima. Paketi radionica sa smeštajem su u prodaji preko GigsTix onlajn servisa od sledeće nedelje. Možete nam se obratiti za sve informacije.

U martu putujemo u Bitom, grad na jugu Poljske na rezidenciju! Sarađujemo sa plesnim pozorištem Teatr ROZBARK. Radni naziv projekta je Bytom and Novi Sad: mirror with sound. Istražićemo sličnosti i razlike između ova dva grada i zemlje kroz tradicionalne pesme. Pesme će ozvučiti ples, a sve će ispratiti koreografije za plesače sa telesnim perkusijama. Sledeće nedelje ćemo održati pripremnu radionicu sa timom plesača Teatra ROZBARK. U toku rezidencije ćemo pripremiti prezentaciju sa muzičarima i plesačima.

Rad sa plesačima i muzičarima iz Poljske nastaće uz podršku Evropske unije i Gete Instituta, granta za mobilnost Culture Moves Europe. Stavovi izraženi u našem radu ni na koji način ne odražavaju zvanično mišljenje Evropske unije.