Telesna muzika u martu

Proleće je vreme promena… Drastične promene, koje nam se svakodnevno dešavaju, zbacile su proleće sa ovog trona, pa je vreme promena stalno i svugde. U tom duhu želimo vam da se dese velike promene u svakom smislu! Jer su promene pokazatelj dešavanja i života.

Edukacije – telesna muzika

U martu mesecu očekuju nas različite edukativne aktivnosti: prva je 6. marta, kada se srećemo sa svima koji žele da nauče nepravilne ritmove i muziku sa Balkana – onlajn, New Balkan Rhythm. Prjavite se! Ako propustite ovu, u aprilu je sledeća.

Još jedna onlajn edukacija na kojoj učestvujemo je vebinar/stručni skup Nastava muzičke kulture – praktični primeri i podrška realizaciji Saveza učitelja Republike Srbije 9. marta. Obratite se organizatorima radi učešća.

Aktivnosti udruženja Otvoreni krug Novi Sad u martu

Kao članovi UG Otvoreni krug Novi Sad učestvujemo u Twinning projektu razmene iskustva i znanja sa udrugom Cirkultura iz Samobora. Prvo putovanje smo realizovali odlaskom u Samobor, a u martu ćemo biti domaćini članovima Cirkulture u dva navrata u Sremskim Karlovcima. Ova aktivnost je omogućena uz podršku Evropske unije, u okviru projekta Reg.Lab: Novi kulturni prostori i mreže kao pokretači inovativnog i održivog razvoja regionalne saradnje odozdo prema gore.

Naš projekat Telesna muzika za decu – Detlići za radionice u 23. oktobar u Sremskim Karlovcima izabran je kao jedan od finalista u pozivu Aktivne zajednice Trag fondacije. Učestvovali smo u vrlo korisnoj onlajn obuci, nakon čega smo predali finalni projekat. Držite nam fige!

Naše udruženje možete podržati tako što ćete lajkovati stranicu na Fejsbuku.

Nastupi Alice in WonderBand u martu

Tri koncerta su pred nama: slušajte nas i gledajte u Narodnom pozorištu u Somboru 15. marta, u Novom Sadu 17. marta ili Banjaluci 23. marta. U Banjaluci nastupamo prvi put, na Aplauz festivalu Dis teatra.

Karte su u prodaji za koncert u Narodnom pozorištu Sombor.

Koncert balkanske muzike Alice in WonderBand predstavlja tradicionalnu muziku iz Srbije i zemalja Balkana u novim aranžmanima, izvedenu kroz spoj telesnih perkusija i pevanja.

Doživite kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način!

19. marta se družimo u Sremskoj Mitrovici u pozorištu Dobrica Milutinović. Od 12 h će biti matine – interaktivni koncert muzike za decu Stonogica brojalica. Posebnost ovog izvođenja je što su autori tekstova brojalica mitrovački predškolci iz ekološkog vrtića Stonogica. Jako smo uzbuđeni što ćemo zatvoriti krug i izvesti koncert baš pred onima koji su ceo stvaralački proces započeli!

Od 20 h ćemo, nakon dugo vremena, odigrati komični mjuzikl Kiss. Predstavu je do sada videlo preko 15 000 gledalaca u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, BiH, Hrvatska, Makedonija), a na prestižnim pozorišnim festivalima odnela je nekoliko značajnih nagrada.
Karte su u prodaji.

Drugi o nama

Podkast Van centra

U 71. epizodi podkasta Van centra Gradjanske Inicijative Ana je pričala o mnogim temama i aktivnostima koje realizujemo kao članovi udruženja Otvoreni Krug Novi Sad, o planovima, kao i do sada realizovanim projektima. Prisetili smo se projekta Ukrštanje, predstave Cvrčak i Mrav na rođendanu, rada sa CEKOM-om, a razgovarali smo o planovima za prvi internacionalni festival telesne muzike Novi balkanski ritam.

Hvala Aleksandru Gubašu na dobrim pitanjima i sjajnoj poruci: ne ćutite pred glupošću i nepravdom!

Početkom februara izašao je intervju u Vojvođanskom magazinu. Sa nama je razgovarala Tamara Burević:

…Beznađe devedesetih, navelo je tada mlad par zaljubljenika u prirodu da smisao života pronađe van gradske vreve. Za to im je poslužila Markova vikendica podno Fruške gore. Tu je nastalo sve, a sve se doticalo, ticalo, inspirisalo i razvijalo u telu, kroz telo od tela sa okvirom koji je činila priroda…

…Svako može da stvara muziku samo svojim telom, jer telo je instrument koji svako poseduje i svuda ga nosi sa sobom…

…Dok su Novosađani pojačavali televizore kako bi se osetili samima u bučnom gradu, ovaj par je izbacio televizor kako bi uživao u prirodi što više. Pijaca im nije bila potrebna, jer su gajili svoje proizvode. Uprkos teškim uslovima života koje samo priroda ume da vam priredi, od nje nisu odustajali…

Pogledajte kratak video koji je objavila platforma za promociju ženskog stvaralaštva Wahwomen. Predstavili su rad naše Ane, koja je pozvala na podršku projekta festivala Novi balkanski ritam.

Ukoliko i vi želite da budete deo podrške, u maju ćemo realizovati crowdfunding kampanju za ovaj projekat, u saradnji sa novom platformom Dobri Dabar. Uvek smo otvoreni za nove saradnje i tražimo nove ljude za naš tim, budite slobodni da nas kontaktirate.

Alice in WonderBand u februaru

Pogledajte kako nam je bilo u Hrvatskoj sredinom februara – odsvirali smo jedan koncert i održali jednu radionicu. Koncert je bio u sklopu ciklusa Vrelo zvuka u klubu Močvara, a radionicu su organizovale udruge Cirkultura i POKAZ.

Telesna muzika u 2022. godini…

U martu putujemo u Postojnu u Sloveniju u saradnji sa CEKOM-om i Dis Teatrom. Više informacija uskoro!

Sa radošću objavljujemo da će naša radionica biti deo programa internacionalnog horskog festivala Raspevani mostovi u julu u Novom Sadu, koji organizuje Srpska horska asocijacija. Ukoliko ne živite u Novom Sadu, postoji mogućnost smeštaja, a kotizacija je više nego povoljna. Prijave do 20. aprila!