Balkan Most festival, konferencija i telesna muzika sa Balkana

Kao završnica trogodišnjeg MOST Music projekta, održan je prvi Balkan MOST festival u Vespremu, na kojem smo imali prilike da se predstavimo. Festival je bio showcase za umetnike koji su učestvovali u ovom evropskom projektu, a zvezde festivala su bili Marina Satti, Dubioza kolektiv, Manu Chao i drugi.

Festival je imao i prateći program, konferenciju, u okviru koje su bili različiti paneli, predavanja, brzi sastanci sa predstavnicima muzičke industrije. Savršena prilika za povezivanje i sa stranim medijima, u okviru koje smo imali zadovoljstvo da razgovaramo sa novinarima iz Japana, Poljske, Velike Britanije i Slovačke.

Sreli smo uživo i družili se sa brojnim ljudima iz Evrope i celog sveta. Tu su bili naš izdavač, Kristijan Plifke, mentorka u programu Most Music, Ana Mašatova, brojne kolege i predstavnici festivala, menadžeri, novinari, oni koji čine scenu world ili global music – muzike sveta.

Balkan Most festival, Vesprem, snimak Galgoci Tamaš

European Folk Day u Novom Sadu

Pridružite nam se u subotu, 23. septembra u Zenit Books u Novom Sadu na besplatnoj radionici telesne muzike sa Balkana. Ovaj događaj je svojevrsni eho festivala Novi balkanski ritam, gde smo se bavili ovom muzikom. Radionicu organizujemo kao deo inicijative European Folk Network.

Istog dana počeće i premijerno prikazivanje video snimaka sa koncerta otvaranja festivala Novi balkanski ritam.

Radionice telesne muzike u Radnom centru SOŠO Milan Petrović

U okviru projekta festivala Novi balkanski ritam i u partnerstvu sa SOŠO Milan Petrović održaćemo četiri radionice telesne muzike korisnicima Radnog centra. Dugo smo radili na tome da se ponovo sastanemo sa starim poznanicima iz projekta Ukrštanje, koji smo realizovali davne 2017. godine! Sreća i radost što ponovo radimo zajedno mogu se videti i na fotografijama sa prve radionice.

Ove radionice podržao je Sekretarijat za kulturu Grada Novog Sada.

Stonogica brojalica u Dvorištu ideja

Stonogica brojalica u Dvorištu ideja

Dvorište ideja nas je obradovalo i razgalilo ove godine. Bravo za decu, bravo za organizaciju!

Izveli smo Stonogicu brojalicu, interaktivnu predstavu za decu po istoimenoj knjizi brojalica dece iz EPU Stonogica i muzičkom serijalu za decu redakcije za decu RTV Vojvodine po koreografijama Višnje Obradović.

Pesme nađite na Jutjub kanalu programa za decu RTV Vojvodine.

AWb u medijima

Radio emisija Ule Novak ŚwiaTo-CZUŁOŚĆ, radio JazzKultura

Radio emisija Hudba sveta Vladimira Potkana o festivalu i konferenciji. Kod Potkana smo gostovali u avgustu, odsvirali smo kratak akustični koncert, kada smo bili na turneji u Slovačkoj.

Oriental Music Show Takuje Unagamija iz Japana o festivalu u Vespremu i radio emisija kojom je najavio festival

Makedonska TV Tera

Fotografije: Takuja Unagami

TV Tera

O festivalu Novi balkanski ritam u američkom časopisu o plesu

Članak o osnivanju festivala telesne muzike u Srbiji i svim nedaćama i radostima koji prate ovaj poduhvat objavio je američki časopis Stance on dance. Zasad samo u štampanom izdanju, članak će se naći i na njihovom sajtu krajem oktobra.

23/09 European Folk Day radionica Novi balkanski ritam
01/10 Novi Sad, Mensa Serbia Giftedness conference
07/10 Novi Sad, Sinagoga Humanitarni koncert, Udruženje Svoj svet
14/10 Skoplje, Vinoskop festival
30/10 Porto, Casa Da Horta
29/11 Gornji Milanovac, Mini bijenale

Učestvujemo u show programu RTS Hajde da se volimo u produkciji Emotion production.